Adria Matrix 670 DL Plus is de NKC Kampeerauto van het Jaar 2021

Van de Adria Matrix verscheen recent de tweede generatie. Hij werd compleet opnieuw ontwikkeld. De Matrix wint in de categorie van de halfintegralen en de 670 DL Plus mag zich NKC Kampeerauto van het Jaar 2021 noemen.

De Matrix is verbeterd

Adria doet het vaker: een succesnummer goed bekijken en hem dan gewoon nog eens verbeteren. Zo ook bij de Matrix. De nieuwe generatie kreeg – dankzij de dubbele bodem – een vlakke vloer. Onder de vloer is een ruimte van 13 centimeter hoog. Hier past extra bagage, maar er is ook ruimte voor isolatie en faciliteiten.

Het panoramavenster (foto hiernaast) werd 15% groter dan het vorige. Dat geeft logischerwijs meer licht. En ook meer lucht, want het raam kan open. Het is tevens te verduisteren.

Ook wooncomfort op hoger niveau

Voorin boven de zithoek hangt het hefbed (foto hiernaast), voor extra slaapplaatsen. Het kreeg nieuwe verlichting en een lichtere constructie van het frame. Onder het nieuwe bed blijft nu meer stahoogte over. Het keukenblok kreeg een terugwijkende vorm. Het heeft drie pitten, veel opbergruimte en lades en kasten met softclose-sluiting. De absorptiekoelkast heeft een inhoud van 142 liter. Een oven en een Nespresso-apparaat zijn optioneel.

Je kijkt in de camper van voor tot achter. Dat doet erg ruimtelijk aan. Het wooncomfort is naar een hoger niveau getild. Het nieuwe geluidssysteem klinkt uit weggewerkte speakers. Voor het verwarmen kun je kiezen uit een Truma of een Alde verwarming. Achter in de slaapkamer zien we handige usb-aansluitingen. In de badkamer een vernieuwde en praktische douchewand.

Innovatieve oplossingen

Optioneel kun je bij de nieuwe generatie van de Matrix apparatuur bedienen via een app. Dat heet Adria Mach. Hiermee is het mogelijk de verlichting, verwarming (bij Alde) en koeling (indien airco af-fabriek) te bedienen. Daarnaast bevat de app een handleiding van jouw specifieke Matrix, POI's en navigatie. Ook kan de app dienst doen als wifi-punt. Meer details hierover staan op de website van Adria.

Nieuw is ook de multimediawand meteen naast de deur. Met daarin een lcd-arm voor de tv, een usb-aansluiting en een plek om de telefoon op te laden. Hier ook het nieuwe geluidsysteem met versterker en subwoofer, verborgen speakers en bluetooth. Daarbij een gemakkelijk te gebruiken digitaal paneel voor de meest voorkomende functies.

De Matrix 670 DL Plus

De trotse NKC Kampeerauto van het Jaar 2021 in de categorie halfintegralen. De 670 DL Plus heeft tot aan vier slaapplaatsen en vier zitplaatsen met gordel. Achterin zien we enkele bedden. Hiervan is desgewenst een groot tweepersoonsbed te maken. Voorin boven de zithoek twee extra slaapplaatsen in de vorm van een hefbed. De afmetingen van de Matrix 670 DL Plus bedragen (lxblh): 7,48 x 2,30 x 2,20 meter. Standaard is het maximaal toegestane gewicht 3500 kilo. Dit is op te waarderen tot 4400 kilo. Basisvoertuig is de Fiat Ducato met de 6D 2.3 multijetdiesel met 120 pk. Ook standaard zijn onder meer de passagiersairbag en de cruise control. Naast deze Plus-uitvoering, is de Matrix er ook als Supreme en Axess. Kijk voor meer informatie op de site.