5 x niet te missen

De Belgische Kust

Kitesurfen in Knokke

Knokke-Heist is de meest noordelijke badplaats van België. Behalve natuurlijk de zee en het strand kun je hier ook een vlindertuin bezoeken. Natuurreservaat 't Zwin is een bezoek waard. Hier zie je met name veel watervogels. Het is verder de stad van kunstgalerijen en veel hippe boetieks. Ook kun je terecht in het Grand Cassino. Wil je een snuifje geschiedenis opdoen, dan is er oorlogsmuseum For Freedom. Je kunt in Knokke leren kyten op de Royal Kitesurf School.

Taxi in Blankenberge

Blankenberge noemt men ook wel het Belgische Benidorm. En die bijnaam is niet positief bedoeld. Toch is het er de laatste jaren goed toeven. In een van de talrijke beachbars bijvoorbeeld. Wegzakken in een lekkerre zitzak met een cocktail. Een hapje erbij kan ook. Je huurt er in de haven een watertaxi waarmee je ruim een half uur door de golven scheert. En je krijgt een heerlijk uitzicht op de skyline van Blankenberge. Zeehondjes zoeken of een Sunset Cruise kan ook. Hier lees je meer.

Fietsen in Bredene

Bij Bredene liggen zo'n twintig campings. Er is een afgebakend stuk naaktstrand. Het enige aan de Belgische kust. Er is ook een recreatiepark. Hier kun je door prachtige Dahlia-tuinen wandelen. Je kunt ook terecht in recreatiedomein Grasduinen. Hier vind je fiets- en wandelpaden, een mountainbikeparcours, sportvelden en een vijver. De fietsliefhebber kan zijn lol op met de Breduinia Bike Trail. Dit is een 45 kilometer lange fietstocht tussen Bredene en Brugge. Hier lees je meer.

Wandelen in de Panne

Het meest zuidwestelijke stukje strand. Brede stranden; de breedste van de West-Vlaamse kust. Veel natuur en een verkeersvrije boulevard. De ideale plek om lange wandelingen te maken. Ook strandzeilen is op de brede stranden heel populair. Er liggen bij De Panne vijf campings om uit te kiezen. De Panne heeft ook het grootste duingbied, compleet met zandmoerassen. Voor de kinderen zijn er speeltuinen, een zwembad en natuurlijk Plopsaqua. Een wondere waterwereld waar de kids met veel plezier de dag zullen doorbrengen.

De Kusttram

Wie de leukste plaatsen aan de Belgische kust wil bezoeken – er zijn dertien badplaatsen – kan het beste de tram nemen. Deze kusttram gaat langs de hele kust: van Knokke tot aan De Panne. Hij stopt onderweg bij maar liefst 67 haltes. Je stapt uit op de plek van bestemming, en dat zonder parkeerproblemen. Je hoeft nooit lang op de volgende tram te wachten. De tram is het ideale vervoersmiddel voor een tocht langs de Belgische kust. Je kunt kiezen voor een dagpas of een driedagenkaart. Lees er alles over op de site van De Kusttram.