Kabe campers 2022 weer beter

Het Zweedse Kabe ontwikkelt zijn campers gestaag verder. Zo zien we weer diverse nieuwtjes en aanpassingen bij de Kabe campers voor modeljaar 2022.

Kabe Van met dubbellucht

De unieke buscamper met alle Kabe-voordelen. Deze is vanaf nu ook leverbaar met dubbellucht. Dubbele wielen op de achteras dus. En dat kan heel goed van pas komen. Want daarmee krijg je er zomaar 900 kilo laadvermogen bij. En wil je er bijvoorbeeld een trailer met boot achterhangen of je paard meenemen, dan mag het combinatiegewicht tot 7000 kilo gaan. Misschien niet voor iedereen interessant. Maar er is nu dus een buscamper waarmee het kan.

De bijzondere buscamper

Voor modeljaar 2022 is de Kabe Van standaard uitgevoerd in het wit. Optioneel is hij er ook in het grijs. De optionele elektrische Thule-luifel past zich aan de kleur van Kabe Van aan. Een bijpassende witte luifel of een zwarte op de grijze versie. "Om het gevoel van licht en ruimte in de Van te versterken, heeft Kabe een panoramaraam in het plafond aangebracht, standaard voor het modeljaar 2022. Het concept omvat verder verduisteringsvoorzieningen en een beklede lichtbalk rondom het plafondraam. Een ander Van-nieuwtje is dat het interieur nu dezelfde matwitte kleur heeft als in de nieuwe Kabe Estate. Ik kan niet anders zeggen dan dat het bijzonder smaakvol is", zegt Peter Vlaanderen van Kabe.

Ruime keus in campers

Kabe heeft nu vier modelseries die zijn gebouwd op Mercedes. Natuurlijk de genoemde Kabe Van buscamper. Dan zijn er de halfgeïntegreerde crossovermodellen – een halfintegraal met een hoger dak – dat is de Royal. Verder de integraalserie Crown. Tenslotte is er de uiterst luxueuze Imperial. De kleinere en lichtere Classic – met een lengte van 7,4 meter – staat op de Fiat Ducato. Er zijn drie populaire varianten met verschillende indelingen, als halfgeïntegreerd, crossover en volledige geïntegreerd.

Na designlifting nu update interieur

"Al onze campers hebben voor het modeljaar 2021 een grondige designlifting gehad", vertelt Peter Vlaanderen. "Dit jaar gaan we door met het moderniseren van het interieur van de Royal, de Crown en de Imperial, met ons nieuwe op beton geïnspireerde laminaat op het blad in de badkamer en in de douche van de TDL-modellen. Verder hebben we de wagens voorzien van nieuw ontworpen plafondlampen en lichtbalken, en alle modellen hebben nu een praktische handgreep bij de entree en verlichting die gaat branden bij het openen van de deur van het woongedeelte".

Verder ontwikkelen

"Kabe werkt voortdurend aan het verder ontwikkelen van het comfort en de veiligheid in de voertuigen. De systemen in de camper kunnen voorkomen dat een ongeval plaatsvindt. We doen er alles aan om onze campers zo veilig mogelijk te maken in geval er toch een ongeluk zou plaatsvinden", legt Peter Vlaanderen uit. Voor 2022 wordt bij Kabe campers gebruik gemaakt van een nieuwe constructie van de dinettebank. Hierdoor wordt voorkomen dat het kussen wegglijdt bij een eventuele aanrijding en dat de passagier onder de veiligheidsgordel glijdt. Bovendien is de dinettebank verankerd in het stalen frame rond de watertank waarmee de campers van Kabe zijn uitgerust.