Vakantie in Nederland

Waar naartoe en wat te doen in Zeeland?


Vakantie in eigen land kan heel verrassend zijn. Neem de provincie Zeeland. Die heeft echt alles in huis voor een onvergetelijke vakantie. De zee en het strand kun je namelijk niet vaak genoeg zien.


Zoutelande: jazeker, van dat liedje

Natuurlijk is een bezoek aan Middelburg, Vlissingen, Cadzand, Goes, Renesse, Breskens en Domburg de moeite waard. En dan hebben we nog niet alle leuke plaatsen opgenoemd. Maar door het bekende liedje van BLØF staat de plaatsnaam Zoutelande in ons geheugen gegrift. Een boerendorp dat uitgroeide tot een familiebadplaats. Gelegen aan de Zeeuwse Rivièra – de stranden liggen op het zuiden – en helemaal gericht op strandtoerisme. Zoutelande heeft bijna de meeste zonuren en je kunt er prima wandelen en fietsen. De duinen zijn de hoogste in deze omgeving. Meer weten over Zoutelande? Of al die andere leuke plaatsen? Klik dan op de button onder deze tekst.

Mosselen en meer

In Zeeland ga je mosselen eten bij een strandtent. Tenminste, wanneer die weer zijn geopend. Tot die tijd kun je ze ook thuis klaarmaken. Met pompoen, spinazie, bospaddenstoelen, you name it. Meer weten over de mosselen uit Zeeland? Kijk op deze site.

Uitwaaien, wandelen en fietsen: uitwaaien kun je overal langs de 600 kilometer lange stranden. Zeeland kent tientallen wandelroutes. Onontdekte plekken en natuurgebieden, maar ook stadswandelingen. Fietsen over de duinen met de zeewind in je neus terwijl je de schepen voorbij ziet varen. Dat is pas lekker.

De zee en het strand. In de zon liggen en ontspannen. Afkoelen in het water. Zandkastelen bouwen. Vliegeren. Paardrijden. Schelpen zoeken. Schepen kijken. Wat kan er eigenlijk niet aan het strand?

En dan zijn er natuurlijk de Deltawerken, de streekmusea, molens, kastelen, vuurtorens en meer. Je raakt niet uitgekeken.

This video has been disabled until you accept marketing cookies.Manage your preferences here or directly accept targeting cookies

Middelburg is altijd gezellig vinden wij.

Overnachten? Campings en cp's genoeg

Boerencampings, familiecampings, minicampings. De keuze is reuze:

- Minicamping Buitenhof. Gelegen in de driehoek Goes, Middelburg, Vlissingen. Slechts 25 plekken en je staat er al voor 15 euro per nacht. Naar de site.

- Landschapscamping De Vlugtheuvel op Goeree-Overflakke. Met een speciale camperplaats voor campers en zeer ruime plaatsen voor caravans, vouwwagens en tenten. Je kunt er vanaf 24 euro per nacht terecht. Naar de site

- Boerderijcamping De Helenahoeve ligt niet ver van het strand en toch vind je er de rust die je zoekt. Zonder toeters en bellen. Maar met schoon santair en verzorgde plaatsen. En dat voor 15 euro per nacht. Naar de site.