5 x niet te missen

De Ardennen

Dinant

Het meest karakteristieke stadje aan de Maas. Niet groot, maar toch te vinden in alle Belgische stedenlijsten. Natuurlijk breng je een bezoek aan de citadel. Vanaf de Maaskade ga je met een kabelbaan omhoog. Je kunt uiteraard ook de traptreden tellen. Dat zijn er 408. Na de citadel staat een boottocht op de Maas op het programma. Met forten, kastelen en steile maaswanden. De Maasvallei is hier op zijn mooist. Afsluiten met een Leffe. Bekijk hier de top 10 bezienswaardigheden.

Coo

De watervallen zijn niet meer de enige bezienswaardigheid in het plaatsje Coo. Inmiddels is er ook een attractiepark met de naam Plopsa Coo. Het is een van de belangrijkste attractieparken van het land. En dat allemaal in een schitterende omgeving. De watervallen van Coo zijn de grootste van het middelgebergte. Wil je meer weten over het attractiepark – dat vooral geschikt is voor gezinnen met kleine kinderen – en Kabouter Plop en Mega Mindy? Lees dan verder op deze site.

Bouillon

Het middeleeuwse kasteel trekt alle aandacht. Het torent hoog boven de stad uit. De beroemde ridder Godfried van Bouillon woonde er ooit. Het kasteel is te bezoeken. Dat is zeker een aanrader. Al was het maar voor het schitterende uitzicht vanuit de torens over de rivier de Semois. Vergeet niet te genieten van Belgische bieren. Bezoek een brouwerij en trek tijd uit voor een terras. Behalve een goede pint drinken, kun je er ook heerlijk eten. Wat er verder nog te doen is in Bouillon lees je in de top 10 op deze site.

Brouwerij Achouffe

Wie België zegt, zegt bier. Een bekend Belgisch biertje is dat met het kaboutertje. De brouwerij is te vinden in Houfffalize. Daar brouwen ze vanaf 1982 bier. Dat sloeg behoorlijk aan, niet alleen in eigen land. Ze exporteren het inmiddels naar zo'n twintig landen. Natuurlijk is in coronatijd alles anders. Maar voorheen waren rondleidingen mogelijk vanaf zes personen tot maximaal 25. Er is een leuk winkeltje en het bier mag je natuurlijk proeven. Vooral doen en 's avonds nog een Chouffe-koffie. Mmmm.

Het Ardense bos

De beste bezienswaardigheden in de Ardennen zijn natuurlijk de bossen. Het is voor heel veel toeristen elk jaar weer dé trekpleister om deze streek op te zoeken. Als je rust zoekt, dan zal je die hier zeker vinden. Je loopt uren door een bos, zonder iemand tegen te komen. En wil je wat anders, dan heeft deze streek ook het nodige te bieden. Hier lees je meer over de bossen in de Ardennen.