Buscampers waarin de motor mee kan

Natuurlijk kan de motor op een aanhanger achter de camper. Maar er zijn heel wat buscampers waarin de motor gewoon binnen kan staan. Veilig en droog.

Citroën Biker Solution

Citroën werkt voor deze buscamper sinds 2018 samen met de firma Flexebu. De Biker Solution is er in een Classic- en een Multi-versie. Er zit een gepatenteerd railsysteem in. Daarmee zet je de motorfiets vast. Ook kan het interieur er met enkele handelingen helemaal uit. Dat interieur bestaat uit een keukenblok met koelkast, hoge kast en zitbank. Van die laatste maak je een busbreed tweepersoonsbed. Daarvoor moet je dan wel eerst de motor buiten zetten.

Met elektrische lier

Het verschil tussen de Multi en de Classic: de eerste heeft een brede oprijgoot. Zo kan er behalve een motor ook gemakkelijk een quad naar binnen. Prijs exclusief bpm: zo'n 51.000 euro.

Ka-Mobile MotoCamper

Ka-Mobile is een kleine Duitse camperbouwer. De MotoCamper heeft de Ducato als basis. Hij is er in drie verschillende lengtes en met verschillende indelingen. Daarbij is er keus uit een dwarsgeplaatst tweepersoonsbed of een bed in de lengte. Voorin de klassieke dinette. Opvallend: in de langste versie is er geen plek voor een badkamer. Die moet het doen met een Porta Potti. Het laadvermogen ligt tussen de 500 en 800 kilo, afhankelijk van het gekozen model.

Twee slaapplaatsen

Bij Ka-Mobile kun je ook terecht voor geheel op maat bouwen. Ook hebben ze heel wat accessoires, zoals railsystemen. Voor de MotoCamper beginnen de prijzen rond de 65.000 euro.

Dipa Biker

Al ruim dertig jaar maakt Dipa van VW-bussen een mobiele garage voor de motorfiets. Van de klassieke T-modellen tot aan de nieuwe VW Crafter. Achterin de Dipa Biker hangt een hooggeplaatst tweepersoonsbed. Daaronder past de motor. Voor meer gemak bij het inladen kan dat tot tegen het plafond omhoog. Voorin een compact keukenblok. Geen klassieke dinette, maar een langsbank en draaibare cabinestoelen. De brede oprijgoot is standaard.

Ook camperbouw op maat

De Dipa Biker is tussen de 5,99 en 6,84 meter lang, afhankelijk van de uitvoering. Er zijn twee slaappaatsen aan boord. De prijs exclusief bpm begint bij zo'n 70.000 euro.

Dreamer Fun D60

Buscampermerk Dreamer valt onder de Rapido-vlag. De Fun-serie omvat acht verschillende modellen. De D60 heeft achterin twee tweepersoonsbedden boven elkaar. Haal het onderste bed eruit en je hebt een mooie garage voor de motor. De hoogte daarvan is maximaal 1,60 meter. De ruimte is voorzien van beschermende platen en zit ruim in de sjorogen. Verder is er een keukenblok met twee pitten en een compact keukenblok aanwezig. Een badkamer ontbreekt evenmin.

Tegen meerprijs met Fun Plus-pakket

Het optionele Fun Plus-pakket omvat o.a. dieselverwarming en 140 pk onder de kap. Ook zit er hordeur in de schuifdeuropening. De Dreamer D60 is er vanaf 50.000 euro exclusief bpm. Naar ons artikel.

Motorrad Camper

What's in a name? Motorrad Camper uit het Duitse Hildeheim bouwt buscampers met een prominente plek voor de motorfiets. Er passen er zelfs twee in. Of een quad. Het keukenblok staat niet in de opening van de schuifdeur, maar dwars achter de voorstoelen. Achterin staan banken waarvan je ook een bed kunt maken. Dat heeft een aangenaam ruime bedmaat van 2 bij 1,8 meter. Wil je ook een compacte badkamer? Kies dan voor de 6,36 meter lange uitvoering.

Als 6 meter en 6,36 meter lange versie

De motoren staan veilig vast in een klem voor het voorwiel. Er is een elektrische lier voor het gemakkelijk in- en uitladen. Prijzen van de Motorrad Camper beginnen bij 53.000 euro exclusief bpm.