5 x niet te missen

Winterpret

Winterwandeling

Na de herfstwandeling komt natuurlijk de winterwandeling. Zestien kilometer lang door de Amsterdamse Waterleidingduinen bijvoorbeeld. Vanaf Zandvoort loop je afwisselend over het strand, door de duinen en het loofbos. Een weids uitzicht is je beloning. Ook kun je onderweg reeƫn en vossen tegenkomen. Start- en eindpunt is het Zandvoortse station. Meer weten over dit natuurgebied dat op een half uur rijden van Amsterdam ligt? Kijk dan op deze site.

Het strand

Het strand kan eigenlijk altijd. Ook in de winter. Lekker uitwaaien en doorgaans voldoende ruimte om afstand te houden. Alleen kan die warme chocomel met slagroom bij de strandtent even niet. Meenemen in een thermoskan dan maar? Waarom niet? Ons land heeft veel strand. Voor mooie duinen en wit zand moet je in Noordwijk zijn. En mocht er deze winter sneeuw liggen, dan kun je dankzij de glooiende duinen prima langlaufen. Life is a beach. Hier lees je er meer over.

Buitenactiviteit

Buiten kan nog veel. Van jeu de boules tot op stap gaan met een elektrische step. Dat laatste kan in Friesland. Vanuit de jachthaven in Heeg ga je op pad. Je krijgt een coole Fatmax-step mee. Over de nodige polderlaantjes en dijkweggetjes zijn er diverse tochten te maken. Eventueel te combineren met suppen, sloepvaren of kayakken. De terrassen langs de route zijn helaas niet open. Neem je eigen knapzak en een picknickdeken mee. Voor 1 tot 8 personen. Hier lees je alle informatie.

Filmmarathon

We kunnen zelf niet weg, maar we kunnen er wel naar kijken. Op Videoland of Netflix staan films waar je direct zin van krijgt. Tales by Light bijvoorbeeld waarin verschillende professionele fotografen worden gevolgd tijdens hun reis rond de wereld. Onderweg schieten ze prachtige plaatjes die een bijzonder verhaal vertellen. Maar ook Street Food, waarin eten & reizen hand in hand gaan. In de docuserie Street Food is het watertanden geblazen. Je neemt o.a. een kijkje in de street food keuken van Thailand, Japan, Indonesiƫ, Vietnam en Singapore.

De online pubquiz

Neem het online op tegen vrienden, collega's of familie. Via deze site kun je boeken, inloggen op de afgesproken tijd en spelen maar. Er zijn verschillende thema's waaruit je kunt kiezen. Deelname kost 4,95 euro per team. Ondertussen kun je elkaar via Skype in de gaten houden. Op afstand, maar toch gezellig. Uiteraard zijn er heel wat meer aanbieders.