De nieuwe Eriba Nova

De compleet vernieuwde Eriba Nova is er in twee verschillende uitvoeringen. Er zijn negen indelingen om uit te kiezen.

Als Trend en Ambience

De nieuwe Nova is er in twee verschillende uitvoeringen. Als Trend en Ambience. Eerstgenoemde heeft modern witte oppervlakken in combinatie met een lichte houttint. De Ambience kiest voor een iets donkerdere houttint. Zien we bij de Trend hoekige vormen in het interieur; de Ambience heeft juist afgeronde vormen. Een ander verschil zijn de inbouwramen bij de luxere Ambience.

De nieuwe Nova rolt uit het hypermoderne Caravan Competence Center van de Erwin Hymer Group in Sassenberg. De Nova heeft gladde buitenbeplating. Bodem, dak en voorkant zijn van gfk. De Nova heeft een heel laag eigen gewicht. Dat is te danken aan de Climadur-opbouwmethode. Die staat ook garant voor een meer dan uitstekende isolatie van de Nova.

Alle verschillen tussen de Trend en de Ambience op een rij: kijk hier.

Verbeterde techniek

Behalve het gewicht en de isolatie heeft de nieuwe opbouwmethode meer voordelen. Deze methode zorgt ook voor een uitstekende stabliteit en een lange levensduur. De vloer van gfk is niet alleen licht van gewicht; hij beschermt tevens tegen vochtinwerking. Dat maakt de Nova erg duurzaam.

Het Eriba Smart Home-systeem zit standaard op elke Nova. Via het moderne TFT-display bedien je alle belangrijke functies in de caravan. Verlichting, verwarming, airco en warmwatervoorziening regel je eenvoudig en comfortabel via het display boven de deur.

Helemaal handig is dat het ook via de afstandsbediening kan. Of via je smartphone en bluetooth als je in de buurt van de caravan bent. Informatie over accu, vers water of temperatuur heb je zo altijd bij de hand.

Alle sterke punten van de Nova op een rij: kijk op deze site.

Kies je favoriet

Waar ga je voor? Een Frans bed met de badkamer ernaast? Of liever een dwarsgeplaatst queensbed waar je ruim omheen kunt lopen? Een tweepersoonsbed in de lengte. Met de kenmerkende V-vorm aan het voeteneinde? Waardoor je het bed zo gemakkelijk kunt in- en uitstappen. Er is zelfs een Nova met en stapelbed. Want er zijn maar liefst negen verschillende indelingen. Met verschillende slaapkameroplossingen.

De serie begint met de Nova 445. Deze is 6,85 meter lang bij een breedte van 2,20 meter. De grootste Nova is de 620. Deze is 8,35 meter lang bij een breedte van 2,40 meter. De hoogte van de Nova is 2,61 meter. De Nova is er met vier tot zeven slaapplaatsen. Er is zo altijd een Nova die helemaal bij je past.

Alle modellen van de Nova op een rij: kijk op deze site.

Eriba Nova heeft de ruimte

De Eriba Nova ziet er daarbij ook nog eens prima uit. Dat is te danken aan zijn karakteristieke rondingen. En aan de multifunctionele hybride led-lampen aan de achterkant. Voor meer individualiteit zijn de zijwanden als optie leverbaar in Crystal Silver of met sportbestickering. De lichtmetalen velgen staan er prima bij.

De Eriba heeft overal genoeg ruimte. Naast een zee aan opbergruimte ­­– o.a. in de hoge kledingkast – kom je ook bij het koken geen ruimte tekort. Het koffiezetapparaat past bijvoorbeeld op het extra plateau van het keukenblok. Superhandig is de uittrekbare apothekerskast. De koelkast heeft een inhoud van 142 liter. Dat is exclusief het vriesvak van 15 liter.

Leuk detail: de slimme acculampen van de Nova kun je overal gebruiken waar je licht nodig hebt. In de voortent bijvoorbeeld. Of je zet ze op de oplaadpunten. Optioneel zijn ze ook als hanglamp te gebruiken.

Wil je weten waar de dichtsbijzijnde dealer zit? Kijk dan hier.

This video has been disabled until you accept marketing cookies.Manage your preferences here or directly accept targeting cookies