Caravans met een grote badkamer

Ben je op zoek naar een caravan met een ruime badkamer waarin je ook kunt douchen? Dat komt goed uit, want steeds meer fabrikanten spelen daar met hun nieuwe types op in.

Adria Adora 573 PT

De Adria Adora-serie werd voor het nieuwe seizoen flink onder handen genomen. Denk daarbij niet aan een andere kleur streepje op de buitenkant. Adria durfde het aan om zijn succesnummer ├ęcht te veranderen. Het resutaat mag er zijn: het is de beste Adora ooit. Nieuwe achterkant, nieuwe voorkant en een groot panoramaraam. De disselkast opent over vrijwel de hele breedte van de caravan. En dan is er de extra brede deur. Er valt aan de nieuwe Adora ook niks meer op te waarderen: hij heeft alles al. Lees hier ons artikel.

Tot aan zeven slaapplaatsen

We zien in de vernieuwde Adora duidelijk invloeden van de luxere Astella. Zoals de brede deur in de opbouw. Ook de bovenkasten in de keuken komen hier duidelijk vandaan. Naar de site van Adria.

Eriba Nova 590

Ook de nieuwste telg uit de Nova-famillie zit ruim in zijn badkamer. Die beslaat namelijk de gehele caravanbreedte. Hij is helemaal achteraan te vinden, achter het ruime en vrijstaande tweepersoonsbed. Rechts de douche, links het toilet. Daar tussenin de wastafel. De verswatertank kan 55 liter bevatten. Genoeg water dus om niet zonder te komen zitten na het inzepen. De Nova 590 is met een lengte van 8,08 meter de op een na grootste Nova in het aanbod.

Open interieur doet ruimtelijk aan

Van de zithoek maak je desgewenst twee extra slaapplaatsen. Wij bekeken de nieuwe Nova al eerder. Lees hier ons artikel. Meer weten? Ga naar de site van Eriba.

La Mancelle Elegance 400 CLM

De Elegance is de nieuwste serie van deze eigenzinnige Franse caravanbouwer. Hij heeft niet alleen een groot bed, maar ook een bijzonder interieur. Het bad is zeker niet het grootste. De 400 CLM is een compacte caravan. De ruimte die er is, is wel maximaal gebruikt. Ook in de badkamer, die een handige wegklapmogelijheid heeft. De vormgeving is lang niet zo exotisch als bij de Liberty. Het tweepersoonsbed heeft aan het voeteneinde een V-vorm. Die kennen we van Eriba. Zo kun je gemakkelijk in- en uitstappen.

Originele Fransman

De Elegance is anders. Dat zie je aan de binnenkant. Hij weegt leeg zo'n 1050 kilo. Je kunt er met drie personen in slapen. Lees hier ons artikel. Wil je meer weten? Naar de site van La Mancelle.

LMC Vivo 580 D

Ook de nieuwe Vivo 580 D heeft een badkamer over de volle breedte van de caravan. Dat is in dit geval 2,33 meter. Die badkamer staat achterin. Deze Vivo heeft helemaal voorin de zogenaamde boegkeuken. Tegen de voorwand aan dus. De indeling is bedacht voor twee personen die lekker de ruimte willen hebben. Tussen bad en keuken zien we een Frans bed. En een L-vormige bank met daar tegenover nog een losse zit. De 580 D weegt leeg 1600 kilo en is tot aan 2000 kilo te beladen.

Handige vouwtafel in de zithoek

De Vivo kwam voorbij in het caravannieuws van LMC.

Sprite Mondial 420/495 SE

De Engelsen zijn ook gek op grote badkamers. Vandaar dat het Engelse caravanmerk Sprite er de nodige in zijn aanbod heeft. Zoals de Mondial 420 (op de foto's) en de 495 SE. De 420 heeft geen vast bed. Bouw de zithoek om en klaar is je slaapplaats. De 495 heeft enkele bedden en een badkamer over de gehele breedte. We zien een chique interieur en opvallend veel ramen. De badkamer is ruim en beschikt ook nog eens over veel kastruimte. Een dakluik en te openen raam zorgen voor de nodige ventilatie.

Brits, dus met twee loungebanken voorin

Van de twee banken voorin maak je met behulp van de uitrolbare lattenbodem een tweepersoonsbed. De 495 SE heeft daarnaast nog een twepersoonsbed in de lengte. Naar de site van Sprite.