5 x niet te
missen

Herfstwandeling

Wylerbergmeer

Berg en Dal. Een wandeling met af en toe een klim; er zitten namelijk een aantal heuvels in. Maar de beloning mag er dan ook zijn. Het uitzicht is de ene keer nog mooier dan de andere keer. Onderweg kom je het Afrikamuseum en de Duivelsberg tegen. De route is 12 kilometer lang. Grote kans dat je wilde dieren en vogels kunt spotten. Het meer is een prima start- en eindpunt. Je kunt hier niet alleen wandelen, maar ook prima fietsen. In het laagseizoen mogen honden los.

Zeist - Doorn

Deze route is de oudste wandelroute van Nederland. De ANWB zette hem opnieuw uit. De route is 21 kilometer lang en volgt deels het pad van andere routes, zoals het Trekvogelpad. Je kunt er dus zeker van zijn dat je andere wandelaars tegenkomt. De route voert vooral door bos, bijvoorbeeld het Zeister Bos. Sommige bomen in dit bos zijn al 200 jaar oud. De pyramide van Austerlitz waar je langskomt is het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug. Meer info.

NS-Belmonte

De NS-wandeling Belmonte eindigt in de botanische tuin met dezelfde naam. Begin en eindpunt is een trein- en een busstation. Dus hij is prima te doen met het openbaar vervoer. De route loopt van Ede naar Wageningen en is 16 kilometer lang. Alles wat de herfst de herfst maakt, zit er in. Veel bossen en beekjes, maar ook een beklimming van de Wageningerberg. Onderweg kom je zelfs een Afrikaanse Beeldentuin tegen. Hier lees je er meer over.

Leersumse Zwerftocht

Het startpunt van deze 19 kilomter lange route is een restaurant in Leersum. Je wandelt over onverharde paden. Door bos, over heide en heuvels. De omleiding voor broedende vogels is in deze tijd van het jaar niet nodig. Er is ook een informatiepunt van Staatsbosbeheer voor het Leersumse Veld. Na 11 kilometer wandelen is er een horecagelegenheid waar je normaal gesproken lekker kunt pauzeren. Meer weten over deze wandeling? Kijk dan hier. ­

Epen tot Mechelen

Ook in Zuid-Limburg is in de herfst het landschap op zijn mooist. Deze prachtige route is 12,3 kilometer lang. De heuvels staan ook hier garant voor de meest prachtige uitzichten. Je loopt door een deel van het Vijlenerbos en komt onderweg de Geul tegen. Het startpunt ligt in Mechelen. Hier info en zelfs een video.