Caravans met hefbed

Een hefbed hangt overdag tegen het plafond. Als je gaat slapen, laat je het zakken. Je vewacht het misschien niet meteen in een caravan. Maar het scheelt overdag behoorlijk wat ruimte.

Eriba Nova 555

De Eriba Nova 555 is er in twee uitvoeringen. Als Trend en Ambience. De een modern, de ander meer klassiek. Met handige afneembare lampjes in het interieur. Die kun je overal gebruiken waar je licht nodig hebt. Over handig gesproken. Klap het onderste bed van de stapelbedden omhoog. Je hebt dan onderweg een ruime garage. Standaard is ook de kogeldrukmeter. De 555 heeft tot aan acht slaapplaatsen. Wat je noemt een familiecaravan. Met 32 inch tv voor als het een keer regent. De kids zijn er blij mee.

Met eigen zithoek voor de kinderen

De Eriba Nova 555 is met een lengte van 6,64 meter een flinke jongen. Hij weegt standaard 1600 kilo maximaal. Dat is op te waarderen tot 2000 kilo. Naar de site van Eriba.

Dethleffs C'go Up 465 KR

De C'go up 465 KR heeft tot aan zes slaapplaatsen. Naast het hefbed is ook de zithoek om te bouwen tot een tweepersoonsbed. Voorin staat een stapelbed in de breedte. Met een lengte van 2,10 meter ook geschikt voor uit de kluiten gewassen jeugd. De stahoogte is overigens met 2,08 meter ook bepaald niet kinderachtig te noemen. Er is ook een 525 KR die tot aan zeven slaapplaatsen in de aanbieding heeft. Kan het eerste serieuze vriendje of vriendinnetje ook nog gezellig mee op vakantie.

Lekker hip interieur

Deze C'go mag maximaal 1500 kilo wegen. Daarmee heeft hij een laadvermogen van 220 kilo. Hij is 6,83 meter lang. Hier ga je naar de site van Dethleffs.

Bürstner Averso Plus 510 tk

De Averso Plus is zo'n beetje de stamvader van alle caravans met hefbed. Bürstner was in 2009 zijn tijd ver vooruit met deze indeling. Het zou negen jaar duren voordat een tweede fabrikant met een hefbedcaravan kwam. En dat was dan ook nog eens een kopie van dit model. We hebben het overigens dan over de Hobby De Luxe 515 UHK. Terug naar de Averso Plus. Die kreeg voor het nieuwe seizoen nog een flinke update. Hij voldoet nu helemaal aan de familielook. Daarvoor kreeg hij o.a. nieuw achterlichten.

Het origineel, de eerste met een hefbed

De 510 TK heeft aan de zijkant een reusachtig bagageluik. Klap het onderste stapelbed omhoog en je kunt alle vakantiebagage kwijt. Naar de site van Bürstner.

LMC Style Lift 430 K / 500 K

De Style Lift van LMC is er in twee uitvoeringen: de 430 en 500 K. De eerste is 6,83 meter lang. De tweede is 7,58 meter lang. De eerste heeft tot aan zes slaaplaatsen. De tweede eentje meer. Behalve het hefbed hebben ze ook de ruime stahoogte van 2,08 meter gemeen. Voor de extra hoge hefbedcaravans zijn er speciale voortenten in de handel. De caravans zijn op te waarderen tot maximaal 1700 respectievelijk 2000 kilo. Zo is er ook wat het laadvermogen betreft voldoende ruimte voor alle bagage.

Aangenaam geprijsde familievriend

Genoeg ruimte overdag, voldoende slaapplaatsen 's nachts. De LMC Style Lift weet raad met een groot gezin. De prijzen beginnen net iets boven de 20.000 euro. Naar de site van LMC.

Eriba Feeling met slaaphefdak

De Eriba Feeling heeft geen hefbed. Maar wel iets vergelijkbaars. Het gewone hefdak van deze caravan is natuurlijk al bijzonder. Bijzonder praktisch en luchtig. Maar je kunt ervoor kiezen om dat te vervangen door een slaaphefdak. En dan heb je een caravan met een speelzolder. Twee extra slaapplaatsen die overdag geen interieurruimte afsnoepen. Een leuk alternatief voor een hefbed, vinden wij. Dus vandaar dat we hem toch in dit overzicht hebben gesmokkeld. De Feeling is er in drie verschillende maten.

Het leuke alternatief

De Feeling heeft normaal tot aan vijf slaaplaatsen. Met een slaaphefdak worden dat er maximaal zeven. Overdag kunnen de kids er spelen of genieten van het uitzicht. Naar de site van Eriba.