5 x niet te
missen

We mogen weer!

Bacharach, Duitsland

Bacharach is een van de mooiste dorpjes van Duitsland. Het ligt in de deelstaat Rijnland-Palts. Ten westen van Frankfurt am Main. Direct aan de Rijn tussen heuvels. Vanaf deze heuvels heb je een schitterend uitzicht over de rivier. Het middeleeuwse centrum staat vol met de typisch Duitse vakwerkhuizen. Natuurlijk ontbreken ook hier wijngaarden en kastelen niet. Ben je in de buurt? Zeker gaan kijken.

Cies-eilanden, Spanje

De Cíes-eilanden hebben een prachtige kustlijn. Deze archipel ligt voor de kust van Pontevedra, in het Spaanse Galicië. Het zijn drie eilanden bij elkaar. San Martiño (Saint Martin), Do Faro (de vuurtoren) en Monteagudo (de scherpe berg). Alledrie hebben ze een schitterend landschap. Je ziet uitgestrekte bossen, ruige kliffen, grotten en de mooiste stranden. Zeker op je bucketlist zetten.

Navagio Beach, Gr

Navagio Beach op Zakynthos is natuurlijk niet voor niets het meest gefotografeerde strand van Griekenland. Een waar paradijs, verborgen tussen steile rotsen. Spierwit zand, helderblauw water. Helaas ook overspoeld door toeristen. Kijken van bovenaf is eigenlijk beter dan je in de drukte te begeven. Het strand is alleen per boot bereikbaar. Dat maakte het vroeger populair bij smokkelaars. In Griekenland? Ga kijken!

Waddeneilanden, NL

Blijf je in eigen land? Dan is een bezoek aan ons eigen UNESCO Werelderfgoed absoluut de moeite waard. Alle eilanden zijn pareltjes. Het landschap is er uniek. Ieder eiland heeft zijn eigen scharme. Alleen al met de veerboot er naartoe zorgt voor een ultiem vakantiegevoel. Het is toch vreemd dat we aan het Gardameer elk dorpje kennen, maar nog niet alle Waddeneilanden hebben gezien? Dat kun je dit jaar veranderen.

Gorges de l’Ardèche, Frankrijk

Of het de mooiste kloof is, mag iedereen zelf beoordelen. Je moet hem in ieder geval een keer gezien hebben, vinden wij. Oké, de Gorges Du Verdon is misschien ruiger. Maar het uitzicht dat je hier op meerdere plaatsen krijgt voorgeschoteld, maakt je stil. Zo mooi. Die aantrekkingskracht heeft ook een keerzijde. De weg die langs de kloof voert krijgt bijna anderhalf miljoen voertuigen per jaar te verwerken. Bezoek ook de natuurlijke boogbrug Pont d'Arc.