Aangename

alkoven

De alkoof is de campervorm met de meeste ruimte. Populair bij grotere gezinnen en dus de ultieme familiecamper. Daardoor ook geliefd bij de verhuurbedrijven.

Sun Living A 75 SL

De nieuwe familie-alkoof van Sun Living heeft achterin enkele bedden. Hij is 7,39 meter lang en heeft tot aan zes slaapplaatsen. Die zijn ruim bemeten. Zo heeft het bed in de alkoof een bedmaat van 2 bij 1,5 meter. De enkele bedden zijn 75 centimeter breed en zelfs 2,10 meter lang. De zitgroep biedt plaats aan zes personen en is om te bouwen tot een bed voor twee. Wanden en dak zijn van het hagelbestendigere gfk.

Veel ruimte, tot aan zes slaapplaatsen

Basisvoertuig is de Fiat Ducato met 120 pk. De stahoogte is een aangename 2,10 meter. De A 75 SL heeft vijf zitplaatsen met gordel. Prijs vanaf 61.490 euro. Naar de site van Sun Living.

Forster A 699 EB

De A-serie van Forster werd voor seizoen 2020 uitgerust met een nieuw gevormde alkoof. De bedmaat kon hierdoor groeien tot 2,09 bij 1,5 meter. Achterin heeft de EB enkele bedden. Er zijn vijf slaapplaatsen. En ook vijf zitplaatsen met gordel. Opvallen doet de ruime douchecabine met raam en dakluik. De koelkast is met 142 liter ook al aangenaam groot. Wanden, bodem en dak zijn standaard van gfk.

Grote garagedeur aan elke kant standaard

Ook hier zien we de Ducato als basis. De A 699 EB is 6,99 meter lang. Hij kan onder de 3500 kilo blijven, maar is ook op te waarderen tot 4400 kilo. Prijs vanaf 61.845 euro. Naar de site van Forster.

Sunlight A 68

Sunlight is de dochteronderneming van Dethleffs. Ze bouwen er zo'n 50.000 campers per jaar. Het merk groeit nog steeds. Sunlight bestaat dit jaar precies 15 jaar. Dat wordt gevierd met jubileummodellen. De A 68 is met een lengte van 6,60 meter de kortste van de drie alkoofmodellen. Hij is daarnaast 2,31 meter breed en 3,14 meter hoog. In de A 68 kunnen zes personen slapen. Basis is de Fiat Ducato.

Lekker veel laadvermogen

De Sunlight A 68 heeft een rijklaargewicht van 2805 kilo. Daarmee hou je een laadvermogen van 695 kilo over. Ook al aangenaam ruim is de stahoogte van 1,95 meter. Naar de site van Sunlight.

Laika Kosmo F 510

Grote families kun je prima aan de Italianen overlaten. Niet vreemd dat het Italiaanse Laika verschillende alkoven in het aanbod heeft. De F 510 heeft vier slaap- en vijf zitplaatsen. Hij is 7,25 meter lang en haalt op een halve centimeter na een stahoogte van 2,10 meter. De twee ramen in de alkoof zijn karakteristiek voor dit merk. De bedmaat in de alkoof is 2,11 bij 1,59 meter. Er is een dakluik en we tellen vijf usb-stopcontacten.

Met de F van familie

Optioneel kun je nog twee extra zitplaatsen toevoegen. Voor als de hele familie komt eten. Meer luxe krijg je middels het comfort-pakket. De F 510 blijft onder de 3500 kilo. Naar de site van Laika.

Eura Mobil Activa One 650 HS

De Activa One 570 HS was een succes. HS staan voor hecksitzgruppe. Een rondzit achterin dus. Nieuw is de 650 HS, die met 6,5 meter een halve meter langer is. Die extra ruimte is gebruikt voor twee enkele bedden in de alkoof. Die zijn een aangename 2 meter lang. De 650 HS is winterhard met o.a. een verwarmde dubbele bodem. De wastafel is draaibaar. Daardoor kun je of breeduit douchen of op het toilet zitten.

Bijzonder door rondzit achterin

Van de rondzit achterin is desgewenst een tweede tweepersoonsbed te maken. De bijrijdersairbag is standaard. Er zijn zes verschillende indelingen. Prijs vanaf 69.950. Naar de site van Eura Mobil.