Tent Trailer Centers

De Tent Trailer Centers van de Campfire Group zijn te vinden in Emmen, Utrecht en Boxtel. De focus ligt hier op de vouwwagen en op écht kamperen. De TakeOff vind je hier ook. Naar de site.

ADAC Stellplatzführer

2020

Gids met informatie over 6700 campings in 36 Europese landen. Met handige vijfsterren beoordeling. Twee delen, 1700 pagina's. Je koopt hem hier online (24,80 euro).

Stena Line actie: caravan gratis mee

Met de caravan naar Engeland of Scandinavië? Dan mag de caravan gratis mee op de ferry. Behalve in de maanden juli en augustus (dan krijg je 50% korting). Je leest er alles over op de site van Stena Line.

Skotti, de opvouwbare gas-bbq

Skotti is binnen een minuut klaar voor gebruik. Je kunt houtskool of hout gebruiken, maar hij werkt ook op gas. Een standaard gascartouche volstaat. Je schroeft hem in acht onderdelen uit elkaar. Deze robuuste en duurzame bbq kost 159 euro. Bekijk hem hier.

VW e-Transporter 6.1

Vanaf nu te koop: de ABT e-Transporter. Hij kost in Duitsland net geen 45.000 euro. De actieradius is 131 kilometer. Vooral voor in de stad interessant. Opladen bij e-Charge doe je via een app. Ook de VW e-Crafter is te bestellen.

Tempo 100 keuring

Met deze ontheffing mag je met de caravan of vouwwagen op de Duitse Autobahn 100 in plaats van 80 kilometer per uur rijden. Vraag de keuring tijdig aan bij je dealer of via de Dekra.

AL-KO chassis nu ook voor tiny houses

We kennen AL-KO als leverancier van o.a. chassis voor campers en caravans. Daar komen nu ook chassis voor tiny houses bij. Op dat modulaire chassis passen verschillende concepten van deze nieuwste woontrend. Er zijn verschillende varianten. Met twee of drie assen. Naar de site van AL-KO.

Petromax driepoot-ring

Een vuurtje maken en de ketel thee of soep erboven hangen. Met deze ring van Petromax hoef je alleen nog maar drie stokken te zoeken. De ring houdt ze bij elkaar en is voorzien van een haak en een ketting om de ketel aan te hangen.

De ring kost 20 euro en is hier verkrijgbaar.

NKC Kampeerauto van het Jaar 2020

Het publiek heeft gesproken. De winnaars zijn: de Dreamer Living Van buscamper, de Weinsberg CaraCore 700 MEG integraal en de Carado T 338 halfintegraal.

In dit nummer aandacht voor de bijzondere Dreamer Living Van. Een heel bijzondere buscamper. Daar hebben we er deze maand overigens meer van.