Bijzondere buscampers

Buscampers die anders zijn. Die opvallen door een afwijkende indeling. En die extra flexibel te gebruiken zijn. We zetten er vijf op een rij.

Campervan Yucon 7.0 Lounge

De eerste buscamper van Frankia is bijzonder. Zeker in deze uitvoering. Ze noemen hem daarom een Micro Liner. Om maar aan te tonen dat hij bijzonder luxe is. Basis is de Mercedes Sprinter. Met een extra hoog dak en prima isolatie. Dus winterhard. Van de comfortabele loungezit maak je snel een ruim tweepersoonsbed. Bekijk onze video over de Yucon.

Sprinter met dubbele bodem blijft onder de 3500 kilo

De Yucon zit vol slimme oplossingen, zoals een tv in de kast. Heel veel ruimte, zowel in de keuken als in de badkamer. Standaard met achterwielaandrijving. Optioneel ook met vierwielaandrijving. Naar de site van Frankia.

Globe Traveller XS: uit Polen

Dat de Poolse Globe Traveller XS bijzonder is, zie je meteen. Hij heeft een soort alkoof boven de voorruit. En achter geen deuren, maar een klep. Daarachter ligt de garage. De bus is ook 10 centimeter langer door deze wand. Hij werd er in België al Camperbus van het Jaar mee. Deze buscamper heeft vier slaapplaatsen op een lengte van 6 meter. Basisvoertuig is de Fiat Ducato.

Met garage, achterklep, Frans bed achter en hefbed voor.

De XS heeft achterin een Frans bed met daarnaast de badkamer (zie foto). Voorin een hefbed voor de kinderen. Optineel kun je kiezen voor de Peugeot Boxer als basis. Naar de site van Globe Traveller.

La Strada Nova: monocoque

La Strada is een kleine buscamperbouwer. Klinkt Italiaans, maar is Made in Germany. De Nova is het nieuwste model. Gemaakt uit één stuk gfk. Monocoque heet dat. Er zijn twee uitvoeringen. Je hebt er een C-rijbewijs voor nodig. Basis is de achterwielaangedreven Mercedes Sprinter. Vierwielaandrijving is ook mogelijk. Scharnieren of handgrepen zoek je aan de buitenkant tevergeefs. De La Strada toont daardoor heel strak.

Opvallend uiterlijk en een hoge kwaliteit. Groot raam achterkant

Comfort en design samengebracht. Als EB met enkele bedden en heel veel ruimte. Als M met drie slaapplaatsen en een hele grote badkamer. De Nova heeft vier zitplaatsen met gordel. Naar de site van La Strada.

Affinity: ook al uit Polen

De Affinty lijkt op de Globe Traveller en dat is niet toevallig. De man achter Globe Traveller is namelijk – met hulp van het Zweedse Kabe – opnieuw begonnen. En dus zien we ook hier die bult boven de voorruit. De 6,40 meter lange buscamper biedt plek aan een heel gezin. Achterin een tweepersoonsbed. Voorin maak je van de dinette een stapelbed voor de kids. Bekijk hier onze video.

Het Franse bed gaat elektrisch omhoog: plek voor de fietsen

De L-vormige keuken staat bij de Affinity nu eens niet voor de schuifdeur. Die staat tegen de wand er tegenover. Basisvoertuig is naar keuze de Ducato of de Boxer. Naar de site van Affinity.

Westfalia James Cook: terug

De populaire James Cook is terug van weggeweest. De vierde generatie inmiddels. Wat hem bijzonder maakt is de hoeveelheid aan ruimte. Dat bereikt Westfalia niet alleen door een hefdak op de Mercedes Sprinter te zetten. Aan de achterkant heeft deze bus een slide-out. Die herbergt een bed van 2,07 meter lang en 1,40 meter breed. En dat op een bus van nog geen 6 meter.

De legende is terug. In drie carrosserie-varianten

Hij is er in drie varianten. Met twee tot vier slaapplaatsen. Alle camperfuncties bedien je desgewentst via een app. Westfalia stopt er 175 jaar ervaring in. Naar de site van Westfalia.