5 x niet te
missen

Hangbruggen

Charles Kuonen, CH

De langste hangbrug van Europa vind je in Zwitserland. De Charles Kuonen bij Randa is 494 meter lang. Hij staat daarmee in het Guinness Book of Records. De brug is gratis toegankelijk. Hij werd gebouwd als vervanger van de Europabrug. Deze werd door lawines beschadigd. Voor het mooie ontwerp kreeg de brug meerdere prijzen. Vanuit Randa wandel je in ongeveer 2,5 uur naar de brug.

Geierlay, D

Hier waren we zelf ook al eens. De Geierlay is met zijn 360 meter de op een-na-langste hangbrug van Duitsland. De relatief nieuwe brug – gebouwd in 2015 – hangt zo'n 100 meter boven de grond. Hij is gratis toegankelijk en je hebt er een schitterend uitzicht over de Hunsrück. De brug ligt tussen de plaatsen Mörsdorf en Sosberg. Er zijn parkeerplaatsen voor bezoekers aangelegd. Maar je kunt er ook naartoe wandelen.

Peak Walk, CH

Over deze brug loop je van bergtop naar bergtop. Deze unieke brug is te vinden in het Zwitserse Berner Oberland. Hij hangt tussen de Vorgipfel en de Scex Rouge. Tijdens de oversteek heb je een prachtig uitzicht op de toppen van de Alpen, zoals de Mont Blanc, de Jungfrau en de Matterhorn. Door de glazen vloer kijk je zo het diepe dal in. Onnodig op te merken dat je op de Peak Walk geen last moet hebben van hoogtevrees.

Titan TR, D

De jongste en ook meteen de langste hangbrug van Duitsland. Hij werd gebouwd in 2017 en is 458,5 meter lang. Hij hangt op een hoogte van 100 meter over het Bode-Staubecken. De brug is tussen 8.00 en 22.00 uur geopend. Je moet wel eerst een ticket kopen voor de Titan TR. Dat kost voor een volwassene 6 euro. Een kinderkaartje kost 4 euro. Er zijn tal van activiteiten bij de brug te ondernemen. En er is een kiosk voor de inwendige mens.

Titlis Hängebrücke, CH

Met een hoogte van 3041 meter is dit de hoogste hangbrug van Europa. Je moet eerst met een gondel naar boven. Vervolgens loop je via een ondergrondse tunnel en het uitzichtsplatform naar de brug. Deze is een spannende 150 voetstappen lang. De brug bij het Zwitserse Engelberg is binnen vijf maanden gebouwd. Of hadden we dat beter niet kunnen zeggen?

Een keer meelopen over een hangbrug? Bekijk dan hier onze video.