Dethleffs Nomad 490 BLF

De Nomad-serie van Dethleffs kreeg voor het nieuwe seizoen een complete make-over.

Die pakte zo goed uit dat hij prompt ANWB Caravan van het Jaar 2020 werd.

Revolutie van een klassieker

Zo omschreef Dethleffs de nieuwe Nomad. Want binnen is alles compleet anders. Helemaal niets bleef zoals het was. De nieuwe Nomad is modern, fris en praktisch. Met een persoonlijke touch. Oftewel, een interieur waar je over tien jaar nog steeds niet op uitgekeken bent.

Dat het interieur bijzonder goed geslaagd is, bleek meteen. De Nomad 490 BLF werd namelijk gekozen tot ANWB Caravan van het Jaar 2020. Op de komende Caravana kun je met eigen ogen gaan zien waarom hij dat ook helemaal verdient.

Frontkeuken valt op

Van de twaalf indelingen zijn er twee helemaal nieuw voor dit seizoen. Dat zijn de 490 EST en 490 BLF. Die laatste is uitgeroepen tot Caravan van het Jaar. Achterin zien we het tweepersoonsbed in lengterichting. Daarnaast de badkamer. De zithoek – in de vorm van een royale loungezit compleet met poef – staat in het midden van de caravan. Helemaal voorin over de volle breedte van de caravan de keuken. Veel opbergruimte en een grote koelkast. Het grote panoramaraam erboven zorgt voor veel daglicht. Een indeling die heel ruimtelijk aandoet met veel bewegingsvrijheid.

Zeer compleet

De Dethleffs Nomad 490 BLF is een caravan voor twee personen. Hij is 2,3 meter breed en net geen 5,9 meter lang. Dat maakt hem tot een echte toercaravan. We zien binnen lichte houttinten en beige kastkleppen. De Nomad kreeg verder aan de buitenkant een compleet nieuw ontworpen achterkant. De chromen sierstrips doen chique aan. De uitrusting van de Nomad is erg compleet. We noemen de antislingerkoppeling, warm water en het geavanceerde lichtdesign voor de juiste sfeer.


Nomad in twaalf indelingen

De eveneens nieuwe 490 EST heeft – lekker lange – enkele bedden en is 7,29 meter lang. Hij heeft de badkamer helemaal achterin over de volle breedte. De Nomad-serie kent drie royale kinderbedindelingen. Hij is er van 5,05 tot aan 8,05 meter lengte. Naast de 2,3 meter is hij er ook in een breedte van 2,5 meter. Kortom: van compact tot ruime tandemasser. Er is altijd een Nomad die precies bij je past. De Dethleffs Nomad is er vanaf 23.950 euro. Bezoek een dealer of kom kijken op de Caravana!

Barcelona