5 x niet te
missen

in 2020

Collection Pinault, Parijs

Deze komt naar Parijs en krijgt een vaste plek in de oude handelsbeurs. Daarmee is de Franse hoofdstad een bijzondere attractie rijker. Onder leiding van een Japanse architect zien we het samengaan van een historisch monument en hedendaagse kunst en architectuur. Voor de verbouwing stond drie jaar. De opening staat gepland voor het voorjaar. Meer informatie vind je hier.

Granada, Spanje

Hoog op de verschillende lijstjes van waar we naar toe zouden moeten in 2020. Nou moeten we niks, maar het trekt wel. Zo is het er bijna altijd mooi weer. Het eten en de wijn zijn er prima. Kunst en cultuur in overvloed. En dan is er ook nog het middeleeuwse paleis Alhambra. Dus, waarom eigenlijk niet richting Andalusië dit jaar?

Meer informatie.

Bijzonder overnachten

Een tent met je eigen ligbad. Een hotelkamer onder water. Een boomhut, je eigen eiland. Het mag steeds gekker. We willen vaker anders overnachten. En dat kan ook op steeds meer plekken. In een vuurtoren, een vliegtuig of een trein. Met je caravan op een vlot of al knuffelend met een alpaca. Gewoon omdat het kan.

In eigen land

Als het hier een beetje mooi weer is, hoef je echt niet verder te gaan. Neem alleen al onze lange kustlijn. De schitterende eilanden. Prachtige natuur. Wij hebben genoeg tips voor een mooie stedentrip. En lekker eten kun je hier ook. De Friese meren (foto), de Efteling, de Keukenhof, de Veluwe.

Nee, Nederland is als vakantieland helemaal zo gek nog niet.

Nieuwe reistrend: Slo-Mo

Zoveel mogelijk zien in een zo kort mogelijke tijd. Natuurlijk blijven er altijd mensen die niet anders kunnen. Maar het lijkt de nieuwe trend om het allemaal een stuk rustiger aan te doen. Het al langer gehoorde devies dat de hele reis ertoe doet en niet alleen de bestemming. Slow-Motion ook op vakantie. Langzamer en langer onderweg. Niet de kortste, maar de mooiste route. Snel reizen is zó 2019.