Winterkamperen doe je samen met Truma

Winterkamperen is populair. Vanuit de camper of caravan ga je zo de piste op. Voor iedereen die de sneeuw opzoekt of daarover denkt, heeft Truma een paar goede tips én de perfecte verwarming.

Verwarmen en ventileren

Dat de temperatuur buiten onder het vriespunt zakt, hoeft in de caravan of camper geen enkel probleem te zijn. Zaak is wel goed verwarmen én ventileren. Met dat verwarmen kun je onderweg al beginnen. En anders na aankomst alle kastdeuren en -kleppen open zodat de warmte overal gelijkmatig is verdeeld. Zorg er daarbij voor dat de luchtaanvoer van de kachel vrij is. En dat de schoorsteen niet onder een laag sneeuw zit. Die laag kan sowieso beter van het dak af. Gebruik indien nodig een verlengstuk voor je schoorsteen. Hou de verwarming altijd aan. Laat de temperatuur binnen nooit té laag worden. En ventileer 's ochtends en na het koken.

Truma S: de norm

De Truma S is de verwarmingsklassieker van Truma. Het is nog steeds dé norm voor veiligheid en comfort. De 6000 Watt sterke Truma S 5004 verwarming is prima geschikt voor winterkamperen met de caravan. Nog aangenamer in combinatie met de Ultraheat, de 2000 Watt sterke elektrische bijverwarming.

De Truma S is er ook in een kleinere variant: de S 3004 met 3500 Watt. Stroomloos te gebruiken in caravan en camper.

Voor kleine caravans is er tenslotte nog de compacte S 2200.

Kijk hier voor meer informatie over de Truma S.

Truma Combi

Niet alleen een lekker warm interieur, maar ook warm water als je het nodig hebt. Deze combi-verwarmingstoestellen van Truma werken op stroom, gas of diesel. Of een combinatie daarvan.

Hij is er in twee varianten: de Combi 4 en Combi 6. De 4 voor kleine en middelgrote voertuigen. De 6 voor grote voertuigen. Er is ook een 6 D. Een krachtige dieselvariant voor in grote campers. De drie genoemde uitvoeringen zijn daarnaast verkrijgbaar met de toevoeging E. Ze zijn dan voorzien van extra elektrische verwarmingselementen en werken zo ook op stroom. Hier alle informatie over de Truma Combi.


VarioHeat en CP plus

De VarioHeat, bijzonder compact en flexibel in te bouwen (staand of liggend). De Eco is geschikt voor busjes, campers en caravans. De Comfort is voor de wat grotere voertuigen. De VarioHeat kan als hoofd- of bijverwarming worden gebruikt.

Met het digitale bedieningspaneel Truma CP Plus stuur je de Truma Combi verwarming aan. In combinatie met de iNetbox doe je dat via een app vanaf je smartphone. Kun je alvast de verwarming wat hoger zetten als je op weg gaat naar de caravan of camper. Maar er zitten meer handige functies op. Hier lees je er alles over.

Barcelona