5 x niet te
missen

Kerstmarkten

Mainz

Miljoenen kerstlichtjes en een duizend jaar oude Dom. Mainz heeft een van de mooiste kerstmarkten van Duitsland.

Typische Mainzer specialiteiten als geroosterde amandelen, kaiserschmarren en gepofte kastanjes. Verder: de grote piramidevormige toren met kleurrijk houtsnijwerk en de levensgrote kerststal voor de Gotthard Kapel.

Lees hier over ons bezoek.

Koblenz

Hele pleinen zijn hier omgetoverd in een thema. We komen op de binnenplaats van het oude raadhuis. Hier zijn metalen tuinprieeltjes behangen met kerstverlichting. Alle hoekjes zijn bezet en het plein staat vol mensen die gezellig samen iets drinken. Ze hebben hier chardonnay en merlot gl├╝hwein. Niet in een mok, maar in een groot wijnglas.
Lees hier ons verslag.

Keulen

We waren er vorig jaar en betaalden 12 euro voor een nacht op de cp. Cash af te rekenen, dat dan weer wel. De metrohalte ligt vlakbij de camperplaats. Zo sta je binnen 10 minuten midden in het centrum van Keulen. Wandelen langs de Rijn kan natuurlijk ook, dan ben je ongeveer een half uur onderweg (3 kilometer). Er zijn meerdere kerstmarkten. Lees hier het verhaal van ons bezoek.

Oberhausen

Hier geen historisch stadscentrum met een oude kerk. Het enorme winkelcentrum CentrO is het decor voor de kerstmarkt van Oberhausen. De gratis camperplaats ligt vlakbij onder de zogenaamde gashouder. Rondom het winkelcentrum vind je meer dan tweehonderd kraampjes. Een enorme divers aanbod. Dus meer dan alleen houtsnijwerk. Lees het verslag van ons bezoek hier.

Dortmund

Een bijzondere kerstmarkt, naar zeggen de grootste van Duitsland. Een leuk oud stadscentrum omsluit via diverse pleinen en lanen de kerstmarkt, die je zo door een groot gedeelte van de binnenstad van Dortmund voert. Het is er wel druk. Veel landgenoten ook, zo te horen. Er is een camperplaats in Dortmund. Daar vlakbij ligt een metrohalte die je snel naar het centrum brengt.

Eenmaal in het centrum is de kerstmarkt frivoler dan die we rond het CentrO tegenkwamen. Meer vrijheid van stands, denken wij. Wat ons betreft een aanrader. Lees hier ons verhaal.

Let op: kijk voor de juiste data van dit jaar op de site van de betreffende kerstmarkt.