De zon opzoeken met de Sun Living S 75 SL

In oktober gebruikten we de Sun Living waarvoor deze gemaakt is: we zochten er de zon mee op.

Het werden drie uiterst comfortabele weken. Want onderweg zijn met deze halfintegraal is een feestje.

Frankrijk via Zeeland

We zoeken met de Sun Living S 75 SL de zon op. Die schijnt het eerste weekend volop in Zeeland. We halen de fietsen uit de garage en gaan naar het strand. Lekker uitwaaien. 's Avonds eten we mosselen.

We kijken op Weeronline en zakken vervolgens af richting Cote d' Azur. Hier kan de korte broek aan, we meten 27 graden. We eten bij Le Tango (aanrader) in Marseillan Plage en daar hoort sangria bij. Met een boek in de zon zitten we voor 'onze' camper. We pakken een ijsje uit de diepvries en vinden dat heel decadent. Langs de kust rijden we door naar Spanje.

Door naar Spanje

De S 75 SL is 7,41 meter lang, daardoor heb je binnen flink de ruimte. Het rijden zelf blijkt super-comfortabel. Heerlijk zittende stoelen met armleuningen. De cruise control gaat aan op de snelweg. En achteruit steken is geen enkel probleem dankzij de handige achteruitrijcamera. De automaat is heel even wennen. Hij schakelt namelijk wanneer hij dat wil. Maar als je dat gewoon accepteert, wil je nooit meer anders.

We maken van de enkele bedden een groot tweepersoonsbed. Zo groot dat je elkaar kwijt kunt raken. De Thetford-koelkast zetten we na twee dagen een standje lager. Een biertje kan ook té koud zijn. We verkassen weer richting Roses.

Roses

De fietsen komen weer tevoorschijn. Op de 4 kilometer lange boulevard is ook aan de fietsers gedacht. We fietsen hem van begin tot eind. En aan het eind is er toevallig altijd een heerlijk terrasje. Markt op zondag, die pikken we natuurlijk mee. We nemen de boot naar Cadaqués. Wandelen daar is flink klimmen, maar dan heb je ook wat.

We twijfelen over een plons in het zwembad en krijgen daar zomaar de hele dag mee om. Het is oktober, zo rond half 10 koelt het aardig af. Dat is niet erg. Gaan we gezellig nog even binnen zitten. Dat is geen straf in de ruime S 75 SL.

Barcelona

RosesBBBB

Van Roses door naar Tossa de Mar. Het uitzicht vanaf de terrassencamping zorgt voor de ultieme vakantiestemming. Daarna Camping Barcelona. Van deze camping gaat een (in oktober) gratis shuttle-bus naar het centrum van Barcolona. Daar stappen we over in de hop-on hop-off bus. Een prima manier om bijna de hele stad te zien. Op de bovenverdieping van de open dubbeldekkers heb je een fantastisch zicht. Wat een indrukwekkende (en ook drukke) stad. De Sagrada Familia is in het echt nog mooier. We gaan niet in de rij staan om hem van binnen te bekijken. Het is ons te druk. Maar als we het goed hebben begrepen, is hij rond 2022 klaar. Een goede reden om terug te komen.

Barcelona

l'Estartit als laatste

Om het af te leren rijden we naar l'Estartit. We eten heerlijke pizza op het pleintje bij de kerk. In de winkelstraat vinden we onze souvenirs voor het thuisfront. We zien ook de eerste donkere wolken. We blijven totdat de camping sluit. Tijd om naar huis te gaan. We kijken nog één keer door het grote panoramaraam in het dak naar de sterren.

Weer valt het ons op hoe stil de Fiat Ducato zijn werk doet.

Onderweg zijn met deze Sun Living is een feestje gebleken. De ruimte in het interieur. De keuken, compleet met oven. De comfortabele zithoek. Wat een luxe, zo'n vakantiehuis op wielen.

Social share