Hymer Galileo

Vooralsnog alleen als computersimulatie te zien. Hoe realistisch is dit concept?

Galileo mét terras

De Galileo is een toekomstvisie van Hymer. In samenwerking met het bedrijf Digital Design Solutions. Te bekijken via een VR-bril, want hij bestaat nog niet in het echt. We zien een vierkante wooncabine op een onderstel. De cabine heeft behoorlijk wat ruimte. Hij is 6,8 meter lang en 2,3 meter breed. De Galileo heeft een 5,5 vierkante meter groot terras met houten vloer. Dat klapt uit het onderstel als je het wilt gebruiken. Er is zelfs een sauna. De aandrijving – op alle vier de wielen – zit in het onderstel verstopt. Hymer zegt daarover dat het emmisievrij is. Geen uitstoot dus. Maar is het elektrisch? Werkt het op een brandstofcel? Dat blijft gissen.Voel je thuis

Sturen doet de Galileo door de afzonderlijke wielen sneller of langzamer te laten draaien. Het voertuig moet volledig autonoom onderweg kunnen zijn. Een stuur of een extra zitplaats voorin zoek je tevergeefs. Alle ruimte is voorbehouden aan het wonen. Er zijn twee gigantische ramen. Dimbaar via een knopdruk. Het dakraam is tegelijk een zonnepaneel. Het lounge-achtige zitgedeelte oogt futuristisch.

Als in een vliegtuig zitten de passagiers in twee first-class stoelen. Je maakt er door een druk op de knop een comfortabel bed van. Voor de ruimte aan de achterkant zijn twee indelingen bedacht. Een hele grote keuken of een tweepersoons stapelbed in combinatie met een klein keukentje. De eerste schuift desgewenst elektrisch naar buiten. Te bereiken via twee grote deuren. Deze klappen omhoog en fungeren dan als zonnepaneel.

In de virtuele werkelijkheid is ook de badkamer heel bijzonder. Natuurlijk heet het hier een wellness-cabine. Het stapelbed verdwijnt en daarvoor in de plaats verschijnt een sauna. Klik je door op de bril, dan zie je een cabine als een touringcar met vier ligstoelen. Leuk bedacht, maar zo niet te bouwen. Waarschijnlijk is dat ook niet het uitgangspunt geweest. De koper moet een keuze moeten maken uit een van de mogelijkheden. Daarbij zijn alle mogelijkheden die je met de VR-bril kunt bekijken wel een goed hulpmiddel.Vison Venture

Hymer had nog een toekomstvisie. Dat was de Vision Venture. Een camper op basis van de nieuwe Sprinter vol met handige vondsten. Deze is wel al gebouwd en is 'in het echt' te bekijken. Hier lees je er meer over.

We zijn benieuwd wat we van beide toekomstvisies terug gaan zien in de toekomstige modellen van Hymer.