5 x niet te
missen

Herfstbestemmingen

Valencia

Na Barcelona moet je Valencia bekijken. Voordeel van een bezoek in de herfst is dat het er minder warm is. Deze stad heeft alles. Een oud centrum, een stadspark, een karrevracht aan cultuur en zelfs een strand. Na september is het er niet meer zo druk. Geen wachtrijen en een gemoedelijke sfeer. Aan evenementen geen gebrek. En wat dacht je ervan om kerst eens in de zon te vieren?

Frankrijk

In Frankrijk sluiten veel campings eind september. Toch zijn zo'n vijfhonderd campings het gehele jaar geopend. Google vooraf even op camping ouvert toute l'annee. Profiteer van het zachte weer in Bretagne, geniet het kleurenspel in de wijngaarden. Of doe Parijs in de herfst. Altijd goed. Het weer kan wisselvallig zijn en per regio flink verschillen. Ook dat kun je vooraf even uitzoeken.

Haspengouw

Een prachtige streek in België. Kastelen (zoals Alden Biesen), boomgaarden en pittoreske dorpjes. Bezoek de stad Bilzen en maak een herfstwandeling.

Breng een bezoek aan Sint Truiden en geniet van Sint Truiden by Lights. Elke vrijdag, zaterdag en zondag tot aan 2 februari. Je kunt hier verder fietsen, wandelen of mergelgroeves bezoeken. Shoppen in Tongeren is een aanrader.

Weimar

Woonplaats van schrijvers als Goethe (bezoek zijn vakantiehuis) en Schiller. Rond deze Duitse stad bossen en heuvels. Kleine straatjes, een historische omgeving. Bezoek vooral het stadspark en het oude kerkhof. Prachtig in de herfst. In oktober is er de uienmarkt. Op 11 november vieren de Duitsers Sint Martinus met kampvuren. Kinderen met lampionnen vormen een lichtstoet.

De Veluwe

Ook in eigen land is er in de herfst genoeg te zien. Wat dacht je van dit beschermd natuurgebied? Prachtige bossen en heidevelden. Ideaal voor een mooie herfstwandeling. Bezoek meteen het Kröller-Müller Museum of Paleis het Loo. Pauzeer tijdens de wandeling in een van de restaurantjes. Of neem je mountainbike mee. Er zijn hier de nodige afwisselende routes te vinden. Nog sportiever kan ook. Je kunt hier bijvoorbeeld ook klimmen.

Lekker comfortabel en luxueus kamperen? Daar leent het najaar zich bij uitstek voor. En ook dat kan rond De Veluwe. Wat dacht je van glamping?