Kindvriendelijke
caravans

Caravans zijn populair bij jonge gezinnen. Dat zie je terug in de indelingen. Veel merken noemen de kinderkamers en stapelbedden zelfs expliciet in hun folders. We zetten een aantal kindvriendelijke caravans voor je op een rij.

Adria Aviva 522 PT

Zo instappen

Adria groeit met je kind mee tot en met zijn tienerperiode. Het Sloveense merk heeft namelijk als enige een tienercaravan. Twee ingangen en tussendeur zorgen voor een rustige vakantie. Je puberzoon of -dochter kan helemaal zijn of haar eigen gang gaan. Tot het zover is, zijn er maar liefst zeven kindvriendelijke indelingen om uit te kiezen. De Aviva 472 PK bijvoorbeeld is dit jaar in een 'all-inclusive'-versie uitgekomen waar je helemaal niets meer aan hoeft te doen. USB-aansluitingen, led-verlichting en ruimte – véél ruimte – in een lichte caravan.

De Aviva 522 PT is er al vanaf € 17.195,-

Bürstner Premio Plus 440TK

Zes slaapplaatsen

Bij Bürstner kun je kiezen uit acht verschillende indelingen met stapelbedden. Zowel bij de Premio-serie als bij de Averso-serie. De kleinste is de compacte Premio Life 490 TK, slechts 2,12 meter breed en 1200 kilo zwaar. Toch heeft hij tot aan zes slaapplaatsen te bieden. Grootste is de Averso 720 TK met een lengte van 9,47 meter en 2,5 meter breed. Hij heeft tot aan zeven slaapplaatsen. De hier getoonde Premio Plus 440 TK bekeken wij vorig jaar al en heeft een ruime indeling met een hefbed en een stapelbed. Je kunt instappen vanaf € 19.590,-.

Dethleffs Camper 740 RFK

Met mega kinderkamer

Luxe familiecaravan uit het topsegment.

De ruimte waar het stapelbed staat, is af te sluiten. Zo kunnen de kinderen lekker slapen en is het mogelijk om in de ruime rondzit nog even te lezen of een spelletje te doen. Wel zo prettig als opstaan en naar bed gaan niet met z'n allen tegelijk hoeft. In totaal telt deze serie dertien verschillende indelingen. De prijs voor dit model is € 31.909,-.

Caravelair Alba 466 Family

Scherp geprijsde lichtgewicht

De Alba is de zogenaamde instapserie van Caravelair. Deze serie is voor seizoen 2020 uitgebreid met twee nieuwe modellen. De 400 met eindkeuken en de 466 Family met achterin een stapelbed. Deze uitvoering heeft tot aan zes slaapplaatsen.

De keuken staat in het midden. Daartegenover de treinzit. Helemaal voorin een groot tweepersoonsbed. De 466 is er vanaf € 14.575. De basisversie is uit te breiden met twee pakketten. Het Pack Travel Plus en het Pack Ambition. Ook kan voor 245 euro het maximaal toegestane gewicht worden verhoogd.

Weinsberg CaraOne 540 EUH

Veel caravan voor weinig geld

De Weinsberg CaraOne valt in het instap-segement. Dat zou je op het eerste oog niet zeggen. Voor dit seizoen werd hij flink opgewaardeerd. Dat zie je o.a. aan de 17 inch lichtmetalen wielen. Naast de compacte 390 PUH is ook de 540 EUH nieuw. Het hefbed heeft een bedmaat van 201 bij 148 centimeter en hangt boven de zitgroep die achterin staat. Voorin heeft deze indeling twee enkele bedden. Bouw je ook de zitgroep om naar bed, dan heb je zes slaapplaatsen.

De CaraOne kost € 20.290,-

Social share