5 x niet te
missen

Spannende uitjes

Het strand

We nemen broodjes en koffie mee. We gaan naar Zandvoort aan de zee. Het strand is een blijver.

Je kunt er zwemmen, zandkastelen bouwen, wandelen, uitwaaien en vliegeren. Uren aan één stuk vermaak. En als beloning een ijsje of een warme chocomel met slagroom bij een strandtent. Misschien wel het enige nadeel: je bent bij goed weer nooit de enige.

Europa-Park

We schreven er op onze site al vaker over: pretpark Europa-Park in het Duitse Rust. We komen zelf elke keer dolenthousiast terug. Je parkeert je camper, caravan of tent op de camping en loopt zo het park in. Daar heb je aan één dag amper genoeg om alles te kunnen zien. Vertier voor jong tot oud. In de stemming komen? Kijk dan vooral naar onze video.

Dino's

Niks zo populair bij de kids als dino's. Ga naar Berkenhof Tropical Zoo in Zeeland. In Kwaddendamme kun je in de mini-jungle niet alleen een leguaan voorbij zien komen. Ze hangen er ook zomaar een slang om je nek. Alleen als je dat zelf wilt natuurlijk. Van Stegosaurus tot de gigantische Tyrannosaurus rex. Durf jij met ze op de foto? Doe er ook de spannende Oertijd-speurtocht.

Het bos

Waar we het strand noemen, mogen we het bos natuurlijk niet vergeten. Wandelen, klimmen, hellingen afglijden en paddestoelen zoeken. Wil je het spannender, dan kun je ook naar bijvoorbeeld Klimrijk Brabant. Dit is een klimbos waar vanalles te doen is. Van lasergamen tot ontsnappen uit een escaperoom en nog veel meer. Het bos 2.0.

Legoland

Natuurlijk, het origineel ligt in Billund in Denemarken. Met als nieuwe attractie dit jaar de Battle of the Brick.

Maar wist je dat er in het Duitse Oberhausen een indoor Legoland is? Het Legoland Discovery Center. Daar wachten zo'n vier miljoen legostenen op je. Een pirateneiland, het Duitse Ruhrgebied in Lego en meer.

Van een workshop tot lasergamen en van een 4D-biosccoopfilm tot een inkijk in hoe ze Lego maken. En als afsluiter kun je bijkomen in het Legocafé. Gemiddeld blijven bezoekers rond de twee uur. Ook geweldig voor de ouders die mee mogen.