Caravelair Allegra Optima 560

Moderne premium caravan compleet met skyroof.

Allegra heeft zusje

De nieuwe Allegra van Caravelair hoort thuis in wat de Duitsers zo mooi de Oberklasse noemen. Het topsegment. En daarmee komt de Franse caravanbouwer in een voor hem nieuwe klasse.


De Allegra Optima 560 lijkt als twee druppels op zijn zusje: de Alizee Connect 560 CP van Sterckeman. Ook een caravanmerk van de Trigano-groep.

Verschillen zitten hem in details en zul je moeten zoeken. De Caravalair heeft rode accenten, de Sterckeman blauwe (logo en striping).

Licht (in het) interieur

Nemen we een kijkje binnen in de caravan, dan zien we een stoffering in lichtgrijs. Boven het raam aan de voorkant is een skyroof (foto hiernaast) te vinden. Dat zorgt voor veel daglicht én uitzicht. De bovenkastjes lopen door tegen de voorkant.

De keuken heeft drie pitten. De grill-bakoven van Thetford is standaard. De 140 liter koelkast staat tegenover de deur. De slaapkamer is middels een schuifdeur af te scheiden van de woonruimte.

Twee modellen

De serie begint met twee modellen. De 560 heeft achterin een queensbed. De 562 heeft op die plek enkele bedden. Praktisch detail bij eerstgenoemde: de bergruimte onder het hoofdeinde van het queensbed is via luiken aan beide kanten van de caravan bereikbaar. Het bed klapt in zijn geheel omhoog. Zo is de in twee stukken verdeelde bergruimte ook van binnen gemakelijk bereikbaar.


Later meer

Er is een separate douchecabine, het toilet en de wastafel staan aan de andere kant.

De 560 en 562 zijn nu te zien op de Caravan Salon. Voor het voorjaar van 2020 zijn nog drie modellen aangekondigd.

De prijs van de Caravelair 560 Optima zal rond de 32.000 euro uitkomen. Wat zijn Sterckeman-zusje gaat kosten, is op dit moment nog niet bekend.

Social share

This video has been disabled until you accept marketing cookies. Manage your preferences here or directly accept targeting cookies.