Astella als
New Luxury Liner

Is het een caravan? Is het een vakantiehuisje? Nee, het is de nieuwe Adria Astella.

Adria maakte het spannend in aanloop naar de onthulling van de nieuwe Astella. Op de website tikte een klok de minuten af naar de première op de Caravan Salon. Inmiddels is hij geïntroduceerd. Na de Astella Glam in 2013 is er nu de nieuwe Astella als luxe serie.


Op het eerste gezicht lijkt hij – dankzij de vierkante vorm – op een transportcaravan zoals de Knaus Deseo. Dan vallen de grote openslaande glazen deuren op.

De Adria Astella is er in drie uitvoeringen: de 704 DP, de 754 HP en de 904 HP.

Caravan als mobiel huis

De Astella is een mix van een toercaravan en een stacaravan. Al is de omschrijving mobiel vakantiehuis misschien beter gekozen. Grote raam- en deurpartijen. Het karakteristieke skyroof ontbreekt niet. Wanden en zelfs de voorkant zijn kaarsrecht. Zo is er optimaal gebruik gemaakt van de ruimte.

Toch blijft de Astella een caravan. De tandemasser is straatwaardig. Je gaat er misschien niet mee van camping naar camping. Eerder rij je in het begin van het seizoen naar een plek ver weg onder de zon om hem daar het hele seizoen te laten staan. Zo heb je elk seizoen je vakantiehuisje op een andere plek.

Vol luxe


Ze hebben er werk van gemaakt bij de designafdeling van Adria. Alleen in het ontwerpen van de achterlichtpartij ging zomaar twee jaar zitten.

De Astella zit vol luxe. Geen banken, maar heerlijke sofa's. Een bad dat voor de doorsneecaravan te zwaar zou zijn. Sommige onderdelen gaan we zeker terug zien bij andere series. De nieuwe Adria-matrassen, het multi-media systeem of het nieuwe mobiele Adria-controlepaneel.


Niet alles wat erin zit is nieuw. Zo kennen we al de gebruikte vloerverwarming met Air-Flow systeem. Ook de opbouwmethode van Adria Comprex zagen we al eerder. Inderdaad, bij de Alpina.

De 704 heeft een 7,6 meter lange opbouw (met dissel is hij 8,99 meter lang). Hij is 2,52 meter breed en geschikt voor twee tot vier personen. Gewicht tussen 2500 / 3000 kilo.

De 754 heeft dezelfde breedte en gewicht. Hij meet 8,09 meter (met dissel 9,48 meter).

De 904 weegt 2800 / 3000 kilo. Hij is geschikt voor twee tot zes personen en heeft een opbouw van 9,54 meter lang (met dissel 10,9 meter).


Vijf geselecteerde dealers:

Caravancentrum Peelo in Assen

Pauw Recreatie in Heerhugowaard

Kampeercentrum Mechielsen in Noordwelle

Caravanbedrijf M. van der Sande in Oirschot.


Prijzen

De 704 kost 58.995 euro, de 754 kost 57.995 euro en de 904 kost 62.995 euro.