5 x niet te
missen

Nazomerbestemmingen

Spanje

Luc van Campoingtrend kiest dit jaar – voor het eerst eigenlijk – voor Spanje. Natuurlijk willen we Barcelona zien. De Hop On Hop Off Bus lijkt ons een prima middel om dat te doen. Afhankelijk van de drukte op sommige populaire plekken stappen we wel of niet uit. Op het to-do lijstje staan in ieder geval de Sagrada Familia, het Gaudí museum en de Ramblas. En veel sangria uiteraard.

Griekenland

Het is niet voor niets zijn dat de kampeerders die er zijn geweest steeds weer teruggaan. De azuurblauwe zee, de vriendelijke mensen, het lekkere eten. En natuurlijk het weer, met – ook in het najaar – volop zon. Daarnaast kijk je je ogen uit naar al dat moois dat dit land te bieden heeft. Last but not least, er zijn genoeg campings in verschillende prijsklassen.

IJsland

Weer eens iets anders en zeker onvergetelijk. Met een tent mag je wildkamperen. Met een caravan of camper ben je op een camping aangewezen. Dat is geen probleem, want daar heeft het land er een stuk of tweehonderd van. Alle voorzieningen zijn er aanwezig en reserveren is niet nodig. Ter plekke een auto met mini-trailer huren is populair. We schreven daar eerder dit over.

Portugal

Dit land heeft ruim voldoende campings waarvan er veel het gehele jaar zijn geopend. Dat heeft te maken met het milde klimaat, bijvoorbeeld in de Algarve. Er is veel keus: van strandcampings tot stadscampings. Een bezoek aan Lissabon of Porto is zeker de moeite waard. Geen zin om je eigen caravan zo ver mee te slepen? Kies dan voor glamping. Genoeg campings bieden dit aan.

Oostenrijk

Voor liefhebbers van een actieve vakantie in een prachtige omgeving. Wat dacht je van meren, watervallen, bergen en dalen? De regio Salzburg heeft dat allemaal te bieden. In het National Park Hohe Tauern is niet alleen de omgeving adembenemend mooi. Er leven ook zo'n tienduizend diersoorten. Hier vind je de grootste waterval van Europa, de Krimml. Bezoek een ijsgrot of een zoutmijn. Of de filmlocaties van de Sound of Music. Wandelen in Oostenrijk is altijd goed. Genoeg te beleven.