5 x niet te
missen

Zeker zien in Düsseldorf

Altstadt

Het oudste gebied van de stad is niet al te groot en daardoor prima te voet te doen.

Het stadhuis (Rathaus), de Lambertus Basiliek, de kasteeltoren (Schlossturm) met Maritiem Museum zijn zeker een bezoek waard.

En sla vooral de vele winkels en kroegen niet over. Winkelen doe je in de Kapunzinergasse, Flinger Straße, Mittelstraße en Wallstraße.

Rheinuferpromenade

Aan de oostelijke oever ligt deze autovrije wandelpromenade. Fietsen of skeeleren mag ook. Hier wandel je tussen Altstadt, Medienhafen en de Rheinturm. Een populaire plek om te genieten van het uitzicht. Het ene overdekte terras naast het andere.

Een prima plek om je een glas bier of een maaltijd uit de Gut Bürgerliche Küche te laten smaken.

MedienHafen

Misschien wel de hipste plek van de stad. Een oud havengebied met moderne achitectuur. Gevolg is een bonte mix van gebouwen.

Het ligt aan de rand van het centrum. Het gebied dankt zijn naam aan de vele bedrijven, en dan vooral mediabedrijven, die er zijn gevestigd.

Verder is er horeca, een wooncomplex en hotels.

Schitterend zicht op de Skyline.

Rheinturm

Op bijna alle foto's van deze stad is hij prominent aanwezig. De plek met het mooiste uitzicht van de hele stad is natuurlijk de tv-toren. De toren is 174,5 meter hoog en op 164 meter zit een uitkijkpunt. Je moet geen last hebben van hoogtevrees.

Boven zit een restaurant en een panoramdek. Leun tegen de schuine ramen en je hangt boven een afgrond.

Gelukkig is er een lift.

Hop on-hop off cruise

Een combinatie van de bekende bustoer en de boot. Een panoramische rondvaart waarop zo'n beetje alles wel voorbij komt. Een ticket is 48 uur geldig. Instappen en uitstappen waar je wilt. De cruise duurt een uur. Een volledige rondrit met de bus duurt 1,5 uur. Je verkent de hele stad op je eigen tempo.

Van de mooie historische Altstadt (oude stad) met de levendige brouwerijen tot de superieure winkels, futuristische architectuur en uitstekende musea.

Dus, mocht je nog tijd overhebben na het bezoeken van de Caravan Salon...