Puur en ongerept Slovenië

Adembenemend mooi.

Naar Bohinj


Met een Eriba Rockabilly twee weken op pad naar een land waar we nog nooit waren geweest. Niet gek dat we er vooraf reuze veel zin in hadden. En achteraf weten we het zeker: we gaan absoluut nog eens terug.


Bohinj ligt in het Triglav National Park, een natuurgebied. De puurheid en ongereptheid maken indruk. Natuurlijk is er het bekende meer. Het heeft zoveel zij-instromen dat het zichzelf drie keer per jaar ververst. Schoner water zul je niet snel vinden. Een tochtje met de 62 jaar oude elektrisch aangedreven Tourist Boat is een aanrader. Wandel- en fietsliefhebbers belanden in een paradijs. Het ene uitzicht nog mooier dan het andere. Fietspaden vanaf de camping. Een (elektrische) mountainbike huren en gaan! De actieve kampeerder kan zijn lol op.

Camp Danica

De camping ligt in Bohinj Bistrica. Onze ruime plek is meteen aan het water van de rivier Sava. Een deel met snel stromend water en een deel met veel stenen en bijna stilstaand water. Elke dag zien we vanuit onze kampeerstoel kajakkers langskomen, er worden stenen torens gebouwd en de rivier zorgt voor verkoeling.

De camping is groot (4,5 ha), maar door de opzet valt dat niet echt op. Op de meeste velden zijn geen afgebakende plekken. Dat geeft vrijheid en zorgt ervoor dat niet alles strak in het gelid staat. Wij houden ervan.


Op de camping een speeltuin en in de zomer (de camping is het hele jaar open) animatie voor de kinderen. Vlakbij ligt een winkelcentrum en een waterpark. Broodjes zijn elke dag vers af te halen in het bakkerswinkeltje op de camping.

Er is een restaurant (in juli en augustus met live muziek) en een bar. In het restaurant hebben we diverse malen heerlijk gegeten. Loop je de camping af en ga je linksaf en voor het bruggetje rechts, dan kom je uit bij een prima pizzeria.

Hele jaar sportief

Naast het restaurant ligt Sport4Fun. Hier kun je o.a. fietsen huren of een plekje boeken voor een tocht in een kajak. Wij deden het laatste en vonden het helemaal geweldig. Op de camping kun je verder (tafel)tennissen, badminton spelen en volleyballen. Doe je het liever wat rustiger aan? Dat kan, er worden ook fiets- en wandeltochten georganiseerd vanaf de camping. Verder kun je in de buurt sportvissen, roeien, raften, canyoning en meer. Zoveel mogelijkheden, je zou er bijna moe van worden.


Slovenië is niet aleen in de zomer de moeite waard. De bergen zijn, bedekt met een laag sneeuw, de ideale wintersportbestemming. Vooral Skipiste Vogel met de moderne kabelbaan is bekend.

Eriba Rockabilly

We hangen voor deze reis een Eriba Touring in de rood-witte Rockabilly-uitvoering aan onze trekhaak. Behalve dat hij er natuurlijk geweldig uitziet, ontpopt hij zich onderweg ook nog eens als een ideaal vakantiehuisje.

Op de camping gaat het dak omhoog en heb je voldoende ruimte. De vele slimme opbergmogelijkheden, de verlichting waar je alle kanten mee op kunt, de leuke zithoek helemaal in stijl. We worden er gewoon vrolijk van.

Hang je hem achter de auto, dan is hij met het dak omlaag amper aanwezig. Licht van gewicht en minder luchtweerstand.


Nadelen? Nou vooruit. Je moet er wel tegenkunnen dat je er een hoop aanspraak door hebt. We zullen hem missen.