5 x niet te
missen

Schitterend Slovenië

Skipiste Vogel

In 4 minuten ga je met deze kabelbaan een kilometer omhoog. Dat is al een beleving op zich. Boven aangekomen is het uitzicht fantastisch.

Je kunt er in de zomer diverse afstanden wandelen. Er zijn terrasjes en lekker luie schommelbanken met wederom een uitzicht om stil van te worden.

Natuurlijk is het er in de winter prima toeven voor de skiliefhebber. Slovenië is het hele jaar door de moeite waard.

Het meer van Bohinj

Hier geen motorboten, jetski's of wat dan ook. De enige boot die op dit meer mag varen, is de elektrisch aangedreven tourist boat. Het meer is daarmee voorbehouden aan zwemmers, kano's, kajaks, eenden en veel vis. Rust en een nog ongerepte natuur.

Het water in het meer is heel erg schoon. Door de vele zij-instromen ververst het meer zichzelf elk jaar drie keer.

Savica waterval

De parkeerplaats bij de waterval is meteen ook het einde van de weg. Het laatste dorpje heet vertaald toepasselijk 'het eind van de wereld'. Je kunt vanaf hier alleen te voet verder.

Vanaf de parkeerplaats is het nog zo'n 20 minuten lopen, berg op. Alle trappen worden uiteindelijk beloond. De waterval zelf, maar ook het uitzicht op de bergen en het meer, is adembenemend. Koop vooral ook een heerlijk stuk lokale kaas.

Mostnica kloof

Goed verstopt. Het was even zoeken, maar ook hier loop je vanaf de parkeerplek naar iets moois. Na ongeveer 10 minuten ben je bij de eerste brug. Wil je er vier zien, dan ben je ongeveer een half uur onderweg.

Helemaal naar boven, tot aan de waterval en de vijfde brug, kan ook. Reken dan op zo'n twee uur.

Er zijn meerdere wandelroutes in de bossen bij deze kloof.

Outdoorfun

Wij huurden een elektrische mountainbike en de dag vloog letterlijk aan ons voorbij. Vanaf camping Danica loopt een schitterend fietspad o.a. naar het meer. Voor fiets- en wandelliefhebbers is het hier een paradijs.

Raften, kajakken, bergbeklimmen en meer. De actieve kampeerder kan hier alle kanten op. Vissen kan ook, al heb je daar wel een vergunning voor nodig.