5 x niet te
missen

Zeker zien in Spanje

Playa de Ses Illetes, Formentera

Bij Spanje denk je al snel aan strand. Voor het mooiste strand moet je toch echt op een van de vele Spaanse eilanden zijn. Formentera heeft paradijselijke stranden. Wit zand en turquois water, dat is Playa de Ses Illetes. Uitgeroepen tot het mooiste strand van heel Spanje.

Formentera ligt vlakbij Ibiza, het is er altijd zomer. Je kunt daarom – indien mogelijk – beter de drukke maanden mijden.

Alpujarras

Een bergachtig gebied in Andalusië. De uitgestrekte valleien van de Sierra Nevada. Wandelaars kunnen het niet mooier treffen. Denk aan de hooggelegen witte dorpjes Pampaneira, Bubión en Capileira. Het hoogstgelegen dorpje is Trevélez. Een deel van deze streek ligt in het 170.000 hectare grote natuurgebied Sierra Nevada. Hier is het ook nog erg groen door het constante smeltwater.

Cueva de los Verdes

Lanzarote is een vulkanisch eiland. Door een uitbarsrting van de vulkaan Corona ontstond hier de langste lavatunnel ter wereld. Hij is 7 kilometer lang en loopt van de vulkaan tot aan de kust. Ooit was dit de schuilplaats van de lokale bevolking. Nu is een deel ervan te bezoeken. De naam dankt de grot aan de familie Verdes, die in de zestiende eeuw eigenaar van de grot was.

Alhambra

Ooit woonde er een islamitische sultan in de paleizen. Bezoek het ‘Palacio de Generalife’ en het voormalig verdedigingsfort Alcazaba. Loop door de mooie tuinen en bewonder de Moorse architectuur. Sinds 1984 staat dit complex op Unesco Werelderfgoedlijst. Je moet wel tegen wachten kunnen (de gemiddelde wachttijd is 1 à 2 uur). Per half uur mogen er namelijk maximaal driehonderd bezoekers naar binnen.

Barcelona

Deze stad doe je niet even in één dag. Het mooiste uitzicht heb je in het Park Güell. Waarmee je meteen het eerste meesterwerk van Gaudí te pakken hebt. Met de metro ben je binnen een kwartier bij de Sagrada Familia. Bezoek de Mercat de la Boqueria bij de Ramblas. Op deze markt zijn alle kramen overladen met lekkers. Daarna natuurlijk de Ramblas zelf. Het Picasso Museum, de fontein Font Magica (liefst in het donker). Barcelona heeft zijn eigen Arc de Triomphe. In deze stad ben je met gemak een paar dagen zoet.