Nederlands bestverkochte fietsendrager voor op de dissel

Thule Caravan Superb

Fietsen mee?

Ja, goed idee. Wat is er fijner dan fietsend de omgeving te verkennen? En 's morgens verse broodjes halen, gaat ook een stuk makkelijker per fiets.


Als je kunt kiezen, zet de fietsen dan bij voorkeur op een fietsendrager die op de dissel is gemonteerd. Daar staan ze prima.


De disselbak blijft bij de Thule Caravan Superb gewoon te gebruiken. De fietsendrager kantel je eenvoudig, mét fietsen, opzij.


Fietsen op de dissel


Op de dissel staan de fietsen prima. Wat ons betreft een betere plek dan hangend aan de achterwand. Dat kan problemen geven (lekkage, rijstabiliteit, kogeldruk, gewichtsverdeling). De Caravan Superb van Thule is momenteel de best verkochte fietsendrager van ons land.

Ook geschikt voor e-bikes


De Thule Caravan Superb fietsendrager kan 2 x 30 kilo dragen. Daarmee is hij ook prima geschikt voor twee (vaak zwaardere) e-bikes. Door het verlaagde platform zijn de fietsen gemakkelijk op de drager te plaatsen. Het lage zwaartepunt is ook veiliger tijdens het rijden.

Twee uitvoeringen


De Caravan Superb is er – behalve in de aluminiumuitvoering – ook in het zwart. Die laatste, de nieuwe luxe XT Black, is voorzien van luxe wielschoenen.

De Black is zowel voor e-bikes als voor mountainbikes geschikt. Geïntegreerde sloten zorgen voor een optimale beveiliging.

Past op vrijwel elke dissel


De Caravan Superb is geschikt voor normale en korte A-frames. Behalve de standaardversie met een diepte van 57 centimeter is er ook een korte versie met een diepte van 49 centimeter. De breedte is in beide gevallen 130 centimeter. De hoogte van beide versies bedraagt 85 centimeter.

Alle sterke punten van de Thule Caravan Superb nog eens op een rij:


  • Ontworpen voor montage op het A-frame
  • Geschikt voor elektrische fietsen. Draagvermogen tot 60 kg
  • Makkelijk te laden dankzij het verlaagde platform
  • De afstandshouders zijn vergrendelbaar met een slot om je fietsen te beveiligen
  • Volledig kantelbaar met beladen fietsen voor volledige toegang tot de opbergruimte
  • Het verstelbare tilt-stopsysteem vergemakkelijkt de bediening en beschermt het voertuig
  • Vergrendelbaar platform: voorkomt dat de fietsen tijdens het rijden bewegen. Het platform wordt handmatig vergrendeld
  • Met de optionele derde rail en afstandhouder kan de fietsendrager maximaal drie fietsen vervoeren
This video has been disabled until you accept marketing cookies. Manage your preferences here or directly accept targeting cookies.