De Teardrop
caravan

Klein, compact, kan achter elke auto. Met de mini-caravan heb je overal je bed en je keuken bij de hand.

Vier voorbeelden en – oké, hij is iets groter – de Lume uit eigen land.

Je komt overal met de Mink.

De Mink was eerst alleen te huur in IJsland. Later kon je hem ook huren in Noorwegen, Schotland en Duitsland. En omdat veel huurders stapeldol werden op de kleine alleskunner, is hij binnenkort ook te koop (foto 1 en 2)

My Drop is de naam van het eerste model van Hundred Miles. Een nieuw bedrijfje uit Frankrijk. Begonnen met twee prototypes. Nu zijn er vijftien stuks verkocht en werkt het nieuwe bedrijfje met drie personeelsleden hard om ze te bouwen. Productietijd ongeveer 100 uur (foto 3).

De Herocamper komt uit Denemarken en heeft in Dare To be Different een Nederlandse dealer. Geheel geïsoleerd, duurzaam en degelijk. Te voorzien van veel accessoires zoals heteluchtverwarming en zonnepanelen. Hij is er als Traveller en Ranger (foto 4 en 5).

Bij het Slowaakse Procamp doen ze sinds 2012 niets anders dan teardrops bouwen. Er zijn verschillende modellen. De Wave valt met zijn 190 kilo in de superlichte klasse. Het vlaggenschip is de stoere Bushcamp. Voor wie niet op de gebaande paden blijft (foto 6).

This video has been disabled until you accept marketing cookies. Manage your preferences here or directly accept targeting cookies.