5 x niet te
missen:

Bij de beste campings

5

Camping Village Marina di Venezia, in Italië. Zouden er nog wel mensen zijn die niet in Venetië zijn geweest? Aan de aantallen toeristen te zien die er jaarlijks naartoe gaan, is het bijna niet voor te stellen. Je moet het een keer gezien hebben, dat is waar. Het is er schitterend. Maar je moet wel tegen drukte kunnen. Gelukkig is er in de omgeving genoeg moois te ontdekken.

4

Naturcamping Spitzenort, Duitsland. Vanaf de camping loop je in 15 minuten naar Plön. Langs het water of via een wandelpad. Elke dinsdag en vrijdag is er markt in deze stad.

Bijna voor de deur van de camping vind je het Schlossparkgelände en de Prinzeninzel, horende bij het Plöner Schloss. Ooit het thuis van de Duitse keizer. Unieke ligging tussen Nord- en Ostzee.

3

Luxury Camping Schlosshof Resort in Italië ligt bij Lana in Süd-Tirol. Deze stad met 12.000 inwoners ligt tussen Bolzano (op 20 kilometer) en Merano (op 6 kilometer). Bezoek het winterverblijf van Sisi, Schloss Trauttmansdorff. Wandelen, fietsen, golfen; je kunt hier alle kanten op. Bezoek zeker ook de Meraner Markt. Elke zaterdag van april tot oktober.

2

Camping Hopfensee ligt in Duitsland. Rij je de toeristische route 'Die Romantische strasse', dan kun je hier eindigen. Füssen im Algäu is de hoogstgelegen stad van Beieren. Schloss Neuschwanzstein ligt op vier kilometer.

Een historisch centrum temidden van een landschap vol bergen, meren en kastelen.

1

Camping Grubhof ligt bij Salzburg in Oostenrijk. De camping ligt ook vlakbij het bergdorp Martin bei Lofer. Hier is een authentiek Almdorf nagebouwd op dezelfde plek waar vroeger de oude berghutten stonden.

De vier dorpen Lofer, St. Martin, Unken en Weissbach vormen de vakantieregio Saalachtal. In minder dan een uur rij je vanuit Lofer o.a. naar de Mozart-stad Salzburg of naar Berchtesgaden.

Wandelen, fietsen (fiets- en mountainbiketours direct vanaf de camping) en in de winter natuurlijk skiën. De rivier Saalach staat garant voor zwem- en waterplezier.