5x niet te missen droom-
bestemmingen voor 2019

De reis is het doel, niet de bestemming

Aurora Borealis
In 2016 konden wij het Noorderlicht van onze bucketlist schrappen. Op de site kun je over onze reis lezen. Je kunt er zelfs voor kiezen om onze route na te reizen. Heb je de mooiste lichtshow ter wereld nog niet mogen aanschouwen? Kies dan – net als wij – voor Finland, maar het kan ook in Zweden of Noorwegen. Echt iets wat je gedaan moet hebben. Net als wandelen op sneeuwschoenen, een ritje in een rendierslee en rijden op de sneeuwscooter.

IJsland

Voor een IJslandse kampeervakantie kan je ervoor kiezen om je eigen camper per schip over te varen. Of je huurt ter plekke een camper of caravan. Op tijd boeken is in beide gevallen aan te raden. Van half mei tot half september zijn de kampeerterreinen open. Wil je het weer op zijn mildst, dan is de zomer de aangewezen periode. In IJsland beleef je de absolute vrijheid en de natuur is spectaculair.

Houd wel de regels voor vrij kamperen in de gaten.

Sicilië

Van de rijke hoofdstad Palermo via het ruige binnenland tot aan de mooiste kusten en natuurgebieden. Voor liefhebbers van cultuur en archeologie zal elke vakantie te kort duren. 

Bekijk het Siciliaanse plaatsje Corleone waar The Godfather Don Corleone zijn naam aan dankt. Vulkaan de Etna, de Via Roma; de to see-lijst is oneindig.

Portugal

Als vakantieland zit Portugal in de lift. De sprookjespaleizen van Sintra, de duizeling-wekkende ravijnen in de Serra da Estrela, de romantische wijken van Lissabon en de dorpjes in de Alentejo.

Lees hier waarom het de beste bestemming van de wereld is.

Ierland

Uiteraard is deze volgorde willekeurig. En natuurlijk hadden hier ook vijf andere droombestemmingen kunnen staan. Ons lijstje van plekken waar we ooit nog naar toe willen, groeit nog elk jaar.  

We waren al in Engeland, maar willen ondanks de Brexit nog eens terug. We willen nog naar Schotland, o.a. als liefhebber van de plaatselijke drank. En Ierland slaan we zeker niet over. Dublin en Belfast zijn plekken die we simpelweg ooit willen bezoeken.